Nieuwe Creative Commons plugin voor WordPress

Nieuwe Creative Commons plugin voor WordPress

Eerder dit jaar werd al bekend dat Creative Commons een nieuwe zoekmachine voor afbeeldingen had gelanceerd: CC Search. Sindsdien is het een stuk eenvoudiger om geschikte afbeeldingen met de juiste licentie te vinden. De nieuwe zoekmachine bespaart vooral een hoop tijd, omdat je niet meer hoeft te zoeken naar licenties en attribuutinformatie. Nu heeft Creative Commons ook een officiële WordPress plugin gepubliceerd voor het toewijzen en licenseren van content. De nieuwe Creative Commons plugin is in feite een vernieuwde versie van de inmiddels behoorlijk verouderde WPLicense plugin.

Over de nieuwe Creative Commons plugin

De nieuwe Creative Commons plugin is compatibel met de WordPress block editor. De plugin bevat acht CC Gutenberg blocks voor het licenseren van berichten, pagina’s, afbeeldingen en andere media types. Dit zijn:

cgb/cc-by-nd

cgb/block-cc-block

cgb/cc-by

cgb/cc-by-nc-nd

cgb/cc0

cgb/cc-by-nc

cgb/cc-by-nc-sa

cgb/cc-by-sa

Creative Commons plugin

Bij de instellingen kunnen gebruikers de Attribution tekst specificeren, extra tekst toevoegen en de achtergrond en tekstkleuren van het block aanpassen. Je hebt de mogelijkheid om een standaard licentie in te stellen en deze weer te geven als widget. Gebruikers kunnen dus hun volledige site licenseren of alleen specifieke berichten, pagina’s of afbeeldingen. De plugin is multisite-compatibel, dus het is ook mogelijk om een volledig netwerk van websites van een standaard licentie te voorzien.

Creative Commons plugin

Compatibel met de meest recente WordPress versie

De nieuwe plugin werd gebouwd door software ontwikkelaar Ahmad Bilal en was onderdeel van zijn Google Summer of Code project. Deze plugin is zeer welkom, aangezien de verouderde WPLicense plugin niet compatibel was met WordPress 3.8.1 en nieuwer. De Creative Commons plugin te gebruiken met de meest recente versie van WordPress, WordPress 5.2.2. De plugin is gratis te downloaden via op WordPress.org.

Wil je meer weten over Creative Commons licenties? Wij hebben alle Creative Commons licenties op een rijtje gezet!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.