Nieuwe afbeeldingsbewerking-tools voor Gutenberg

Nieuwe afbeeldingsbewerking-tools voor Gutenberg

Tijdens WordCamp Europe 2020 Online, het virtuele WordPress evenement dat van 4 tot 6 juni plaatsvond, werd er natuurlijk veel aandacht besteedt aan een aantal nieuwe verbeteringen van de blok editor. Ook gaven Matt Mullenweg en Matías Ventura een voorproefje van nieuwe afbeeldingsbewerking-tools. Deze staan gepland voor de volgende update van de Gutenberg plugin. Als alles volgens plan verloopt, zullen ze worden doorgevoerd in WordPress 5.5, dat gepland staat voor augustus.

Demo van Matt Mullenweg en Matías Ventura

De zes minuten durende demo van Matt Mullenweg en Matías Ventura laat allerlei interessante verbeteringen zien. Daarbij kun je denken aan soepelere interacties, blokken kopiëren en plakken, blok patronen en nieuwe ontwerptools voor het Omslagafbeelding blok. De video is inmiddels beschikbaar op WordPress.tv.

Nieuwe afbeeldingsbewerking-tools

De nieuwe afbeeldingsbewerking-tools maken het mogelijk om gemakkelijk afbeeldingen in een blok te roteren, te flippen en bij te snijden. Bijsnijden met zoom-modus is bijzonder handig in combinatie met de live voorvertoning; je kunt dan het resultaat bekijken in de context van de rest van de pagina.

zoom

Op dit moment moeten we vaak gebruik maken van alternatieve applicaties buiten de blok editor om snel afbeeldingen te bewerken. Dat betekent dat je workflow verstoord wordt. Met de nieuwe afbeeldingsbewerking-tools kun je veel eenvoudige bewerkingen gewoon binnen het Afbeelding blok uitvoeren. Het Gutenberg team is momenteel bezig om de nieuwe tools uitbreidbaar te maken. Op die manier moet het voor ontwikkelaars mogelijk worden om bijvoorbeeld filters toe te voegen.

Benieuwd naar de nieuwe features?

Het team hoopt dat de nieuwe tools op tijd klaar zijn, zodat ze met WordPress 5.5 in de core geïntegreerd kunnen worden. Wil je nu alvast even experimenteren? Installeer dan de Gutenberg plugin en hou de volgende update (Gutenberg 8.3) in de gaten!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.