Nienke's website: Handige plugins en widgets

Nienke’s website: Handige plugins en widgets

Leuk hoor, die mooie nazomer. Het zorgt er alleen wel voor dat ik echt nul zin heb om mijn website af te maken en liever met diezelfde maatjes van mijn uitstel-excuusborrels het terras op duik. Ik ben er bíjna, teksten en foto’s staan op hun plek, ik hoef me alleen nog te verdiepen in de handige plugins en widgets…

Widgets en pluginsWat is eigenlijk het verschil tussen plugins en widgets? Na wat speurwerk op google, de uitleg van WP Handleiding staat bovenaan van mijn zoekresulaten, begint het me duidelijk te worden. Een widget is een onderdeel van mijn site, waarmee ik een verticale sidebar in de pagina kan bouwen. Daar kan ik dan vervolgens ál die advertenties in kwijt en andere conversie-knoppen voor die duizenden bezoekers van mijn site (hahahaha, de eerste bezoekers moeten mijn site eerst nog maar eens zien te vinden!). Nu, genoeg gedold. Handig om te weten… voor de toekomst.

Count per Day

Plugins, handige software-tools zoals Yoast uit mijn vorige blog, heb ik nu al wat aan. Tijdens een cursusdag van mijn content marketingtraining wordt er gesproken over een plugin waarmee je het aantal bezoekers bij kunt houden. De Count per Day-plugin. Deze schijnt ongeveer hetzelfde te doen als Google Analytics maar dan iets eenvoudiger en overzichtelijker. Oh daar wordt dit meisje weer blij van: overzichtelijk en eenvoudig!

Ik vind het natuurlijk vooral leuk om te zien hoeveel mensen mijn site straks bezoeken, maar het is ook handig. Je kunt er zoveel informatie uit halen: waar komt je bezoeker vandaan, hoe heeft hij de site gevonden; via google, via social media of gelinked vanuit een andere site? Allemaal informatie waar je als zzp’er – want dat ben ik tenslotte vanaf deze week officieel – heel veel aan kunt hebben. Meten is weten, weet je wel!

Bij het installeren van de plugin gaat het niet helemaal zoals het hoort. Installatie mislukt: ‘Map kan niet worden aangemaakt’, roept WordPress. Dáár gaan we…. Ik app in paniek mijn website-wizzkid. Hij stuurt meteen een smiley terug. “Goed dat je appt, ik ben je site even aan het overzetten, dus logisch dat het niet werkt. No worries, vanmiddag kun je er weer bij”.

Pffff, gelukkig niets serieus. En weet je wat nu het mooiste is? Ik heb een excuus om lekker met mijn hond naar het water te gaan! Zonnige groet en morgen weer een (werk)dag!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.