Nienke's website: Valentijnsdate met Jupiter

Nienke’s website: Valentijnsdate met Jupiter

Het is zo’n dag. Zo’n dag waarop niets lukt, jij jezelf blonder dan blond gedraagt en jij jezelf bij alles teveel voelt. Ik ben zelf nog wat pagina’s aan het toevoegen aan mijn nieuwe in het Jupiter-thema gemaakte site. Het moet allemaal zo eenvoudig zijn, maar IK zie het even niet…

Het begon van het weekend al toen ik mijn wekelijkse blog moest schrijven en publiceren. Ik open mijn nieuwe WordPress-omgeving en wil aan de slag gaan. Maar ik zie mijn oude Divi-thema met daaronder het nieuwe Jupiter.

Dus ik Thijs storen in zijn weekend. Die lacht mij dus echt keihard uit! Want ik weet dus niet dat de normale WordPress-editor er in elk thema hetzelfde uitziet! En doordat het Divi-thema nog wel in mijn pagina staat, was ik dus even van de wap.

divi versus jupiter
Door het paarse Divi-balkje ben ik in de war…

Maar goed, snel opgelost, dit misverstand.

Template

Vandaag ben ik echt aan de slag met Jupiter want ik moet extra pagina’s aanmaken. Thijs had mij laten zien dat het het simpelst is om een bestaande template van één van je eerdere pagina’s te gebruiken bij je nieuwe pagina. Maar hoe kopieer je die ook alweer?

En waarom heb ik de paginatitel in mijn nieuwe pagina staan? En waarom verdwijnt de call-to-action-knop telkens? En waarom is mijn menubalk opeens leeg? Aaaarrrrgggghhhhhh!!

Ik kan niet anders dan mij wéér tot Thijs te richten want ik kom er niet uit. En als hij het dan uitlegt – dat lukt zelfs via een Whatapp-berichtje-  is het allemaal inderdaad zó simpel. Ondertussen voel ik me wel bezwaard…

Als je het zelf uit moet zoeken, kost het maken van een extra pagina je gewoon een dag geklooi. Althans, mij wel. Maar goed, ik ben dan ook vrouw, blond en heb geen geduld.

Valentijnsdate

Het moge duidelijk zijn. Jupiter en ik hebben nog een lange weg te gaan in dit gearrangeerde huwelijk. Ook al heb ik een mooie bos bloemen gekregen op deze Valentijsdate, ik slaap voorlopig nog even op de logeerkamer…

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.