Nienke's website: Onderhouden website altijd onderaan to-do-list

Nienke’s website: Onderhouden website altijd onderaan to-do-list

Wat is dat toch met het bijhouden, aanpassen, restylen van een zakelijke website. Waarom blijft dat klusje altijd onderaan je to-do-list hangen?

Ik denk dat ik het wel weet. Er zijn meerdere oorzaken voor. De eerste is: de kop in ‘t zand-reden. Je weet dat je site onderhoud vergt. Dat je je opdrachtgevers moet updaten. Dat je moet checken of er recent nog wel een back-up is gemaakt en of je plugins wel allemaal up-to-date zijn. Maar ja, wat als je je cms opent en alle lichten staan op rood? Dan raak je in paniek want je weet niet hoe je het op moet lossen en het laten oplossen kost geld en dat heb je er niet voor over.

Dus open je je WordPress gewoon even helemaal niet.

De tweede is: je vergeet gewoon dat je een site hebt. Ik kijk op dit moment nooit meer op mijn site. Niet omdat ik hem vergeten ben. Dat is onzin natuurlijk. Maar ik wil hem niet zien. Omdat ik hem niet meer mooi genoeg vindt, hij is niet up-to-date, dus ik ga de confrontatie gewoon uit de weg.

Opfrisbeurt voor je site

Toen ik vorig jaar startte als ondernemer,  sprak ik met veel andere zzp’ers en bijna allemaal zeiden ze: ‘Kijk maar niet op mijn site hoor, die is hard toe aan een opfrisbeurt’. Ik herinner mij dat ik nog dacht: ‘Dat gaat mij niet gebeuren. Het is toch leuk om een eigen site te hebben?’ En kijk waar ik nu sta. Binnen een jaar!

Ik denk dat het grootste probleem hem zit in het feit dat het tijd en geld kost om er weer iets moois van te maken, terwijl je je tijd als zzp’er liever steekt in iets dat geld oplevert in plaats van kost. Dus gaan opdrachten altijd voor je website en blijven de werkzaamheden aan je site ALTIJD onderaan je to-do-lijstje staan.

En toch is dat zonde. Want je site is wel je visitekaartje. Het eerste waar een nieuwe opdrachtgever naar op zoek gaat om te kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Deze week heeft de griep ook mij te pakken. Ik kan dus niet bellen of uren tikken. Uitgelezen moment om eens rond te gaan surfen op het net om inspiratie te op te doen voor mijn nieuwe site. Laat ik mijn website voor de verandering eens bovenaan mijn lijstje zetten en weer van vooraf aan beginnen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.