Nienke's website: en dan is het tijd voor tekst

Nienke’s website: en dan is het tijd voor tekst

Vandaag ga ik pleiten voor eigen parochie. Misschien niet netjes, maar het is wat het is. Een website zonder behoorlijke tekst is als een kip zonder ei; het functioneert wel maar echt profijt heb je er niet van. En waarom denk je dat ik mag bloggen voor WP Handleiding 😉

Nuttige, fijn leesbare, leuke, interessante artikelen op je site trekken publiek. En houdt deze ook nog eens vast, waardoor de kans op conversie (verkoop van je artikelen of diensten) vergroot wordt. Klinkt als zij van WC Eend verkoopt WC Eend. Maar het is zo waar!

Bloggen

Ik ben nu twee maanden begonnen met blogs schrijven op NoortMedia. Deze blogs promoot ik vervolgens via Facebook en LinkedIn. Je wilt niet weten wat dit met het bezoek aan mijn site heeft gedaan. Van gemiddeld tien bezoekers op een dag, ga ik nu naar zo maar vijfhonderd op de dag dat ik mijn blog publiceer. Misschien zijn deze bezoekers niet meteen mijn doelgroep waaraan ik mijn diensten kan of wil verkopen, maar deze mensen denken misschien wel aan mij als iemand in hun omgeving eens een goede blogger of tekstschrijver zoekt… En dat wil je bereiken.

Nienke Oort tekstschrijver
Ik werk gewoon door terwijl mijn kat het zo goed als onmogelijk maakt om aantekeningen te maken.

En toegegeven: het schrijven van teksten voor je site is niet eenvoudig. Het is niet voor niets dat ik alle content op mijn eigen site na twee maanden volledig herschreven heb. Het moet de kern van je bedrijf beschrijven zonder al te verkoperig over te komen. En dan moeten het ook nog interessante en misschien zelfs wel leuke teksten blijven om te lezen. Of echt nuttig, natuurlijk.

Investeren

Zeker als je niet vooraan in de klas hebt gestaan bij het uitdelen van de creative pennen, is het echt geen overbodige luxe om een klein deel van je budget eenmalig te investeren in teksten die hun doel bereiken. En dat is een lastige investering, want je kunt niet direct meten hoeveel veel meer winst het oplevert voor je onderneming. 

Maar neem WP Handleiding. Hier staan ontzettend veel goede en nuttige blogs op. Mensen die gericht zoeken naar een oplossing voor een probleem, zullen hier hun antwoord vinden. Maar wat je ook wil is dat je publiek bereikt dat niet meteen gericht zoekt of weet waar hij of zij moet zoeken. Daarvoor ben ik dus ingehuurd. Voor die grote groep die net als ik aan het stoeien is met zijn of haar site en daar gewoon eens ontspannen over wil lezen. Zo kunnen gelijkgestemden ervaren dat ze niet alleen zijn, wat weer een band (lees: vertrouwen in het product) schept.

SEO

Daarbij zorgt het schrijven van een blog ervoor dat je site actief blijft. Er verandert regelmatig het een en ander op je site, je digitale etalage blijft bezoek trekken; wat weer beloond wordt door GoogleSearch (SEO). En daarbij blijft je zelf ook meer betrokken bij je site. Hoe vaak gebeurt het niet dat er niet meer wordt omgekeken naar de site, nadat deze is gelanceerd? Met gedateerde informatie en een langzaam verstoffende etalage tot gevolg. Zonde.

Heb jij behoefte aan goede SEO teksten? Hier kan je goede SEO teksten laten schrijven.

Actief omgaan met tekst op je site loont. Beloon je bezoeker met nuttige posts, leuke feitjes en actualiteit. Geloof me, hij komt weer een keertje terug….

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.