Nienke's website: nieuwe pagina toevoegen aan je site

Nienke’s website: nieuwe pagina toevoegen aan je site

Eigenlijk is je website nooit klaar. Het is net als een eigen huis. Er blijft altijd werk.

Nu wilde ik dus een galerij toevoegen. Aanvankelijk met screenshots van eerdere publicaties. Maar later bedacht ik mij dat het misschien handiger zou zijn om deze galerij te wijden aan mijn partners. Zakelijke partners dan hè…

Op het moment dat je aan je klanten laat zien dat je een betrouwbaar netwerk om je heen hebt verzameld van mensen die hun eigen specialisme hebben, geeft dat vertrouwen dat je grotere opdrachten aan kunt. En ook dat je een compleet team kunt samenstellen voor een opdrachtgever die meer nodig heeft dan alleen – in mijn geval – een tekstschrijver en media-adviseur.

Jupiter

Dus ik vandaag aan de klus met het creëren van een nieuwe pagina die ik toe ga voegen aan mijn site. Dat betekent dus ook dat ik weer met Jupiter op date moet. Gelukkig wist ik nog hoe ik een template van één van oude pagina’s moest kopiëren, want een eigen template in elkaar zetten, blijft een heikel puntje tussen ons.

Wel moest ik dus aan de slag met de galerij. Ik had screenshots toegevoegd van de websites van mijn partners, nu wilde ik ze op de juiste manier weergeven in mijn pagina. Zoals ik in mijn vorige blog beschreef kan dat op talloze manieren. Ik kies voor de eenvoudige slider.

Afbeeldingsformaat

De foto’s worden echter zo groot weergegeven, dat ze onscherp worden. Ik ontdek gelukkig het knopje afbeeldingsformaat. Ik geef daar wat maten in en klik een paar keer op preview. Het beeld wordt er niet kleiner van, wel scherper.

pagina toevoegen aan je website
Het is gelukt, een eigen pagina gemaakt en toegevoegd mét galerij….

Ik blijf het niet eens met de grote foto in mijn pagina en kies voor een andere weergave. Ik zet ze gewoon in raster naast en onder elkaar. Dit is wat minder spectaculair, maar de foto’s zijn wel scherp. Waarschijnlijk is de resolutie van de screenshot niet voldoende voor zulke grote foto’s in de pagina.

Bounceln

Via CSS Animatie kan ik de vier beelden op verschillende manieren in mijn pagina laten verschijnen en verdwijnen. Ik probeer en een ig-aantal uit en blijf hangen op de ‘bounceln’. Wie bedenkt die namen, vraag ik mij ondertussen af.

Maar goed. Helemaal tevreden ben ik nog niet, maar het smoelt, past en voldoet aan de functie, namelijk informatie geven aan mijn klanten. Nu moet ik hem nog publiceren en zorgen dat ie bereikbaar is vanaf mijn andere pagina’s. Deze pas ik een klein beetje aan en breng interne links aan naar mijn nieuwe pagina noortmedia.nl/partners. En hopla!

Ondanks dat het vormgeving-technisch geen hoogstandje is, ben ik toch een beetje blij dat het gelukt is. En dat ondanks mijn moeizame relatie met Jupiter!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.