Nienke's website: image Header aanpassen

Nienke’s website: image Header aanpassen

Inmiddels hou ik voor meerdere klanten de websites bij. Nieuws plaatsen, blogs maken, foto’s updaten. Ik ben heus aardig thuis in de wereld die WordPress heet. En toch lukte het mij van de week niet om de header in WordPress aan te passen. Ik kan dus niet zeggen dat ik een WordPress-deskundige ben… 

Deze week kreeg ik het verzoek van mijn opdrachtgever voor de site van ZUIDASmagazine.com om de header te veranderen. Het beeld moest anders. Oké. Appeltje eitje, dacht ik.

Totdat bleek dat het menu van deze site weer compleet anders in elkaar steekt dan de mijne. Lang verhaal kort: ik kon de Header natuurlijk niet vinden. Dus ik richt mij tot mijn beste vriend in dit soort noodsituaties: Google.

Header aanpassen

Eerst even uitvinden welk thema gebruikt is voor de site. Blijkt Ralphkrause child te zijn. Nou, google die maar eens, nauwelijks hits! Laats staan een filmpje met waar je de header kunt aanpassen. Ik besluit wat filmpjes te kijken van andere thema’s.

In eentje word ik naar ‘Weergave’ gestuurd waar het tapje thema-opties onder moet staan. Niet bij mij! Bij een ander filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je je header kunt wijzigen zeggen ze: ga naar Dashboard en klik op de tap Header. Ja hallo! Als het zo simpel was, had ik hem zelf ook wel gevonden! Bij mij staat nergens het woordje Header! AAarrgh!

Ik moet op zoek naar een andere oplossing.

Customize

Ik besluit alle onderdelen in het menu aan en open te klikken. Ergens moet toch het woordje Header staan. Overigens vergt deze oplossing veel geduld en zoals jullie waarschijnlijk wel weten, geduld is niet mijn sterkste kant. Maar goed, alles voor een tevreden klant. Dus adem in, adem uit: aan de slag!

Uiteindelijk kom ik bij ‘Weergave’. Daaronder staat ook het woord Thema’s. Geen thema-opties,  maar misschien staat hij er toch onder? Helaas. Mispoes.

Dan kom ik ‘customizer’ tegen. Customize = aanpassen! Ik had deze al eerder gevonden, maar ook hier kon ik de mogelijkheid van de header aanpassen niet vinden. Maar zoals mij wel vaker gebeurt: ik keek er gewoon overheen. Daar stond ie! HEADER! Yay!

En dan is het natuurlijk wel weer appeltje eitje want dan staat daar gewoon: wijzig afbeelding.

WordPress is echt niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken…

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.