Nienke’s website: image Header aanpassen

Inmiddels hou ik voor meerdere klanten de websites bij. Nieuws plaatsen, blogs maken, foto’s updaten. Ik ben heus aardig thuis in de wereld die WordPress heet. En toch lukte het mij van de week niet om de header in WordPress aan te passen. Ik kan dus niet zeggen dat ik een WordPress-deskundige ben… 

Deze week kreeg ik het verzoek van mijn opdrachtgever voor de site van ZUIDASmagazine.com om de header te veranderen. Het beeld moest anders. Oké. Appeltje eitje, dacht ik.

Totdat bleek dat het menu van deze site weer compleet anders in elkaar steekt dan de mijne. Lang verhaal kort: ik kon de Header natuurlijk niet vinden. Dus ik richt mij tot mijn beste vriend in dit soort noodsituaties: Google.

Header aanpassen

Eerst even uitvinden welk thema gebruikt is voor de site. Blijkt Ralphkrause child te zijn. Nou, google die maar eens, nauwelijks hits! Laats staan een filmpje met waar je de header kunt aanpassen. Ik besluit wat filmpjes te kijken van andere thema’s.

In eentje word ik naar ‘Weergave’ gestuurd waar het tapje thema-opties onder moet staan. Niet bij mij! Bij een ander filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je je header kunt wijzigen zeggen ze: ga naar Dashboard en klik op de tap Header. Ja hallo! Als het zo simpel was, had ik hem zelf ook wel gevonden! Bij mij staat nergens het woordje Header! AAarrgh!

Ik moet op zoek naar een andere oplossing.

Customize

Ik besluit alle onderdelen in het menu aan en open te klikken. Ergens moet toch het woordje Header staan. Overigens vergt deze oplossing veel geduld en zoals jullie waarschijnlijk wel weten, geduld is niet mijn sterkste kant. Maar goed, alles voor een tevreden klant. Dus adem in, adem uit: aan de slag!

Uiteindelijk kom ik bij ‘Weergave’. Daaronder staat ook het woord Thema’s. Geen thema-opties,  maar misschien staat hij er toch onder? Helaas. Mispoes.

Dan kom ik ‘customizer’ tegen. Customize = aanpassen! Ik had deze al eerder gevonden, maar ook hier kon ik de mogelijkheid van de header aanpassen niet vinden. Maar zoals mij wel vaker gebeurt: ik keek er gewoon overheen. Daar stond ie! HEADER! Yay!

En dan is het natuurlijk wel weer appeltje eitje want dan staat daar gewoon: wijzig afbeelding.

WordPress is echt niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken…

 

10 reacties op “Nienke’s website: image Header aanpassen”

 1. Cindy schreef:

  Weet jij misschien waarom mijn header gefilterd wordt? Is het omdat ik een gratis WP gebruikt? De header ziet er donker uit op de website alsof het gefilterd wordt. Een idee?

 2. De voorzitter vroeg me om de foto op Home (welkom) aan te passen. Dit heb ik gedaan, maar nu staat die foto op elke pagina. Hoe ken ik die alleen maar op de home-pagina laten zien? Ik heb al gezocht op internet. Ergens moet ik dan de CSS aanpassen. Ik weet niet waar en hoe. Heb jij een oplossing?

 3. Gelukkig had je ook een screenshot van het menu bij je aanwijzingen gezet. Zo had ook ik snel gevonden waar ik moest zijn. DANK!

 4. Janneke schreef:

  Wat herkenbaar!! Ben beginner in WordPress, wou de kopkolom wijzigen, wist even niet eens meer hoe het heette …..
  Ik “wist” dat ik in customizer moest zijn, maar ik keek er gewoon overheen!

 5. Ella schreef:

  Ik heb een vraag. Ik wil een code van daisycom invoegen. Maar in de theme-header php staat de title niet…Hoe kan dat? Ik weet er te weinig van. Heb wel verschillende sites gemaakt, maar daar stond de title altijd in de theme-header php

 6. Bij mij staat er helaas niet zo zimpel header. Wel theme options en dan staat er header options. Echter kan ik hier geen afbeelding veranderen. Er staat dan alleen show site title en show tagline. Heb jij enig idee waar ik nog verder kan zoeken?
  Zoals je al eerder beschrijft, ik heb ook al verschillend filpmjes bekeken maar zo staat het er bij mij niet in.

 7. Clemens Lettinck schreef:

  Er overheen kijken, ik ben daar zo’n beetje de uitvinder van.

 8. Teun schreef:

  Mag ik je erop attenderen dat in de responsive weergave van ZUIDASmagazine.com de social buttons over het menu vallen.

Geef een reactie