Nienke's website: een galerij fleurt je site!

Nienke’s website: een galerij fleurt je site!

Klop klop. Wie is daar? Het voorjaar! Het zonnetje schijnt op mijn bosje tulpen en ik kan niet anders dan vrolijk worden. Het voorjaar staat eindelijk voor de deur en dat veroorzaakt bij mij kriebels. Opruimkriebels, veranderkriebels, doe-iets-kriebels!

Als zelfstandig ondernemer is het soms best lastig om de discipline op te brengen aan je onderneming te blijven werken en niet bijvoorbeeld nu stiekem de tuin in te gaan met het schijnende zonnetje. Ik heb vandaag de neiging om letterlijk de bloemetjes buiten te gaan zetten, maar in plaats daarvan besluit ik mijn website op te gaan fleuren.

Galerij

Om nu een plugin te installeren die vlindertjes over mijn scherm laten vliegen en elke bezoeker tot waanzin drijft, lijkt mij niet zo’n goed plan. Maar een galerij toevoegen aan je pagina’s daarentegen is wel lucratief! Het fijne van een galerij is dat je zelf kunt bepalen welke beelden je ervoor gebruikt, hoe je de foto’s voorbij laat sliden of dat je ze in een raster zet.

Veel thema’s, waaronder ook Jupiter – waar ik overigens nog steeds een haat/liefde-verhouding mee heb, maar dit ter zijde -, hebben bij het bouwen van een nieuwe template de optie een galerij toe te voegen. Deze toegevoegd kun je de galerij gaan vullen met beeld.

galerij
Vrijwel elk thema heeft een element ‘galerij toevoegen’ aan je template

Dit kunnen leuke foto’s zijn om je site wat sjeu te geven, maar je kunt ze ook een nuttige bestemming geven. Ik zit er bijvoorbeeld aan te denken om een galerij te maken van mijn recente werkzaamheden. Op deze manier kunnen mijn (toekomstige) klanten in één oogopslag zien wat ik tot nu toe allemaal gedaan heb. Als ze dan een artikel zien wat ze ook willen lezen, hoeven ze alleen maar op de foto te klikken voor een vergroting. Op deze manier kun je dus een soort van interactieve portfolio maken. Interessant!

Foto’s

Wel vind ik dat een galerij er gelikt, mooi en strak uit moet zien. Niet even hapsnap wat foto’s in een rijtje knallen en klaar. Hoe groot maak je de foto’s, moeten ze faden, na drie seconden of na vijf seconden sliden, moet er een background achter, hoeveel ruimte wil je om de beelden heen?

Zoals altijd met WordPress lijkt het allemaal op het eerste gezicht super eenvoudig maar als je het er echt cool en onderscheidend uit wil laten zien, kost het toch echt tijd dit goed in elkaar te zetten.

Ondanks dat ik absoluut de toegevoegde waarde zie van de galerij en deze er ook zeker komt, wint vandaag het zonnetje in de tuin. Wanneer is die eerste regenachtige dag? 😉

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.