Nienke’s website: Hosting-problemen

Blonde actie

Je komt nog eens ergens als je je eigen website de lucht in gooit. Echt, ik ontdek een wereld waarvan ik niet wist dat hij bestond.

Mijn site is dus live. Maar voordat ik zo ver was, had dat nogal wat voeten in aarde. Zo had ik een hostingpakket gekocht bij aanbieder A. Echter, mijn website-wizzkid had connecties bij aanbieder B. Het hele zaakje moest dus verhuisd worden van A naar B. Inclusief mijn mail, maar dát vergat aanbieder A even erbij te vertellen toen ik mijn hostingpakket stop zette. Gevolg: complete inhoud van mijn zakelijke mail foetsie! Paniek!!!!

Tegen een vergoeding wilde aanbieder A mij wel een backup sturen. Tuurlijk, makkelijk verdiend, want ik denk dat dit 80% van de klanten overkomt. Maar goed, dit ter zijde. Ik kreeg mijn mails weer terug en dat was iets belangrijker dan een paar tientjes.

Website dus verhuisd van locatie A naar B. Maar daarmee waren we er nog niet. Túúrlijk niet!

Dashboard

WordPress blonde actie

Ik ga even verder met schamen…

Binnen aanbieder B werd mijn site namelijk ook nog een keer verhuisd van server C naar server D. Daar stelde mijn wizzkid mij netjes van op de hoogte, dus ook dat de locatie van mijn WordPress Dashboard verhuisde. Vanaf nu moest ik mijn wijzigingen dus niet op C doorvoeren, maar op D. Snappen jullie het nog?

Ik nog wel, dacht ik… Van het weekend een aanpassing gedaan bij een van mijn projecten. Ik klik op ‘wijzigingen tonen’ en ja hoor, alles netjes aangepast. Maar toen ik noortmedia.nl intikte, gebeurde er niets! Zelfs als ik incognito de site bezocht, wat handig is om eventuele cookies/cache te omzeilen, waren de wijzigingen niet te zien.

Dus ik stuur mijn website-wizzkid meteen een iets wat verwijtend appje, in de veronderstelling dat híj iets fout had gedaan in het verhuizen van mijn site. Tot hij terug kwam met de scherpe veronderstelling dat ik in de oude dashboard op server C zat te werken in plaats van op de nieuwe D…

‘Tja, die twee communiceren niet met elkaar, Nienke’, schrijft hij. Oeps, wat een blonde actie! Sorry wizzkid, voor het verstoren van je vrije zondag! En dank voor je onuitputtelijke geduld. Ik ga weer even verder blond zitten wezen….

2 reacties op “Nienke’s website: Hosting-problemen”

  1. Sandra schreef:

    Zoiets is mij nou ook overkomen maar niet op het internet.

    Ik was naar een nieuwe buurt verhuisd met 3 verschillende hoffen naast elkaar die identiek waren. Ik had mijn fiets onder de trap gezet en was even een stuk gaan lopen om de buurt te verkennen. Toen ik terug kwam was mijn fiets ineens weg!

    Ik bel mijn vriend helemaal in paniek op alleen maar om te horen dat ik in het hof naast die van ons was haha

Geef een reactie