Nienke's website: Beetje WordPress-hulp van buitenaf

Nienke’s website: Beetje WordPress-hulp van buitenaf

WordPress staat dan nu op mijn laptop, na de succesvolle installatie is het programma niet meer geopend. Omdat ik er zo tegen op zie om te starten met het bouwen van mijn website, helpt mijn coach me ‘dwingend’ op weg. Hij stuurt een webbouwer op me af! ‘Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks’, zegt hij streng.

Via skype leggen we contact. Een leuke jonge knul waarvan direct duidelijk is dat hij wél weet waar WordPress over gaat, begint vrolijk tegen me aan te kletsen. Dat geeft de burger weer moed!

Hulp bij opstarten WordPress website

Ik mag hem mijn nieuw ontworpen logo sturen dat hij zal implementeren als huisstijl van NoortMedia, samen met wat beeld en tekst en dan wil hij voor mij de eerste opzet maken. Dat betekent dat ik op zoek moet naar voorbeelden van andere sites, want hij heeft wel richting nodig, aangezien er zoveel mogelijk is met WP.

Verkooptools

Een zucht van verlichting volgt uit mijn laptopscherm als ik zeg dat ik mijn site vooral simpel en overzichtelijk wil houden. Er hoeven geen verkooptools ingebouwd – ik heb namelijk niets te verkopen, behalve mezelf – en ik wil ook geen lappen tekst. Ik wil de spaarzame vrije minuten van mijn toekomstige bezoekers zo nuttig invullen en zoveel mogelijk onzin besparen. Klinkt verstandig he? Geleerd tijdens één van mijn trainingen 🙂

Er moet dus een homepage komen, een plek waar ik mijn blogs kan uploaden, ik wil graag ergens kort vertellen wat NoortMedia voor een toekomstige klant kan betekenen en ik moet iets over mezelf vertellen. Dat zijn vier pagina’s. Nou dat moet toch te doen zijn?

Volle breedte slider

Al snel komt mijn redder in nood terug met een eerste opzet. De kleuren van mijn logo zijn gebruikt (mooi!) en er ‘loopt’ een foto van een gapende hond achter mijn pagina langs als ik er doorheen scroll. Oeps, dat wil ik dus niet! Teveel ‘gedoe’.

Naar beneden scrollend komt er over de gehele breedte van de pagina een soort review-balk voorbij. Een ‘volle breedte slider’, zie ik het content management system (CMS). Via de review-balk kan ik korte quotes voorbij laten komen van opdrachtgevers (met foto’s!) over mijn geleverde werk. Verder blijkt het volledig aanpasbaar te zijn hoe snel je de reviews wilt laten ‘sliden’. Wat ziet dat er cool uit!

De eerste stappen zijn gezet. Er moet nog enorm veel gefinetuned worden, maar nu ik op weg ben, heb ik er alle vertrouwen in!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.