Nav Menu Roles: verschillende menu’s voor verschillende type gebruikers

Het menu is de backbone van je website, het allerbelangrijkste onderdeel van waaruit navigatie voor al je bezoekers vaak start. Daarom kan het relevant zijn om – voor een complete reeks aan redenen – bepaalde menu’s wél te laten zien aan bepaalde bezoekers van je website, en bepaalde menu’s juist weer niet. Nav Menu Roles is een plugin die dit mogelijk maakt binnen WordPress.

Nav menu roles in wordpress

Nav Menu Roles: een voorbeeld

Wanneer je WordPress veel gebruikt voor het opzetten van websites voor je klanten, dan kan het zo zijn dat je klant zaken zo gemakkelijk geregeld wilt hebben (zoals in de meeste gevallen vanzelfsprekend is). Voor veel van deze klanten is het dan ook vanzelfsprekend om vanuit de homepage van hun website direct in te kunnen loggen op hun dashboard. Als ze echter zelf niet ingelogd zijn, dan kunnen ze dit vaak niet doordat er simpelweg geen link weergegeven zal worden. In dit geval kan Nav Menu Roles een oplossing bieden. Via de plugin kan er namelijk een link worden geplaatst op de website die alleen diegene met de relevante ‘role’ kan zien – en dus kan gebruiken.

Nav Menu Roles features

Nav Menu Roles is vrij simpel in gebruik. Na installatie kan in de instellingen van elk individueel menu een rol worden ingesteld waarvoor het menu item zichtbaar is. Dit kan echter ook worden gedaan per display mode: zo kun je bepaalde menu-items alleen laten zien voor uitgelogde of ingelogde gebruikers bijvoorbeeld. Per rol kun je bijvoorbeeld specificeren dat een menu-item moet worden weergegeven voor alleen administrators, editors of bijvoorbeeld alleen voor authors. Op deze manier kun je op een vrij diverse manier je menu zo eenvoudig en intuïtief mogelijk maken – en daarmee het voor je klanten bijvoorbeeld ook net even wat gemakkelijker maken om in hun dashboard te komen.

4 reacties op “Nav Menu Roles: verschillende menu’s voor verschillende type gebruikers”

 1. Aad schreef:

  Als de pagina’s van het afgeschermde deel privé zijn gepubliceerd schakelt de plugin zoals verwacht. Maar als ingelogde gebruiker kan ik niet bij de privé-pagina’s. Hoe kan dat?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Aad, ben je ingelogd als administrator / beheerder? Dan zou je de pagina gewoon moeten kunnen zien ondanks dat deze prive is gemarkeerd.

   • Aad schreef:

    Dit s geen antwoord op mijn vraag. Natuurlijk kan ik als administrator bij mijn privé-pagina’s. Dat was mijn vraag niet.

    Het gaat me om een gewone gebruiker (abonnee). Als deze is ingelogd kan hij niet bij een privé-pagina.
    Hoe kan dat?

    • WordPress Handleiding schreef:

     Dag Aad, prive berichten zijn alleen zichtbaar voor admins, beheerders en redacteur users. NIet voor normale abonnees. Daar is deze functie niet voor bedoelt. Mocht je een sectie willen maken die alleen zichtbaar is voor “leden” dan moet je daar een plugin voor gebruiken of de pagina beveiligen met een wachtwoord en dan het wachtwoord delen met je leden.

Geef een reactie