WordPress Multisite netwerk activeren

WordPress Multisite netwerk activeren

In onze vorige blogpost bespraken we WordPress Multisite, wat een uitstekende tool is om gemakkelijk meerdere WordPress websites te beheren. Als je ervan overtuigd bent dat een Multisite netwerk voor jou de ideale oplossing is, dan kun je hieronder lezen hoe je dit kunt opzetten. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Eén manier is met behulp van de Softaculous Auto Installer. Maar omdat niet alle webhosts die mogelijkheid bieden, leggen we hieronder uit hoe je je Multisite netwerk handmatig kunt activeren.

Multisite netwerk handmatig activeren voor nieuwe of bestaande WordPress websites

Om Multisite handmatig te activeren voor een nieuwe of bestaande WordPress site, moet je een van de WordPress core bestanden aanpassen. Gelukkig is dit veel simpeler dan het klikt. Je moet een FTP client gebruiken om toegang te krijgen tot je server (lees ook: De beste FTP clients voor WordPress gebruikers). Als je bent ingelogd, zoek je in de root map naar het wp-config.php bestand.

Als je dat hebt gevonden, klik je met je rechter muisknop op het bestand en kies je voor de View/Edit (Bekijken/Bewerken) optie. Het wp-config bestand wordt dan met je standaard tekstbewerker geopend. Voeg de onderstaande regel code toe, onderaan het bestand:

define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

Denk erom dat je deze code moet plakken voor de regel /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */; die regel markeert namelijk het einde van het bestand.

Sla je wijzigingen op en sluit de tekstbewerker. Nu ga je naar je WordPress Dashboard, en dan naar Tools > Network Setup. Hier kun je nog een aantal opties voor je netwerk configureren, zoals de URL structuur, subdomeinen, een titel voor je Multisite netwerk en je e-mailadres zodat je notificaties kunt ontvangen.

Zodra je dat hebt gedaan, zal WordPress twee code snippets verstrekken die je aan je wp-config.php en .htaccess bestand moet toevoegen. Dat kan ook weer via FTP, zoals je net ook hebt gedaan. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan. Daarna is je WordPress Multisite netwerk klaar om te gaan!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.