Mission Ctrl plugin creëert blok-gebaseerde WordPress dashboards

Mission Ctrl plugin creëert blok-gebaseerde WordPress dashboards

Nick Hamze maakt er geen geheim van dat hij dol is op het blok-systeem van WordPress. Dat zie je meteen als je een kijkje neemt op zijn Sorta Brilliant website. Zijn meest recente project is de Mission Ctrl plugin, die het WordPress dashboard venster omzet in blokken.

Over de Mission Ctrl plugin

Met Mission Ctrl bouw je heel gemakkelijk custom blok-powered WordPress dashboards voor je opdrachtgevers. De plugin voegt een nieuwe module getiteld ‘Boards’ toe aan je WordPress dashboard. Het is een custom post type dat in principe hetzelfde werkt als een pagina of bericht. Wanneer je een nieuw board toevoegt, vertaalt de plugin dit board in feite naar een dashboard widget. Je kunt zoveel boards toevoegen als je wilt. Ook is het mogelijk om per gebruiker boards aan of uit te schakelen. Belangrijk om te weten is dat Mission Ctrl alle bestaande dashboard widgets uitschakelt, ongeacht of ze afkomstig zijn van WordPress zelf of van een plugin van derden. Het idee is dat je met een schone lei kunt beginnen, zodat je een WordPress dashboard kunt bouwen dat volledig is ingericht op jouw specifieke wensen en behoeften.

Mogelijkheden

De plugin biedt een hoop mogelijkheden. Stel, je bouwt een WordPress website voor een opdrachtgever die nog niet zo bekend is met WordPress. Dan maak je gewoon een nieuw board aan waar je een tutorialvideo in zet. Wil je een herinnering voor jezelf achterlaten? Dan zet je een Paragraaf blok met een felgele achtergrond op je dashboard.

Wat Hamze betreft is Mission Ctrl de ideale oplossing voor documentatie. “Voor zowel producten die je op je site gebruikt als voor dingen waar je jezelf of je gebruikers aan wilt herinneren. Omdat ik maar één gebruiker ben die regelmatig sites bouwt is mijn ervaring waarschijnlijk niet breed genoeg om alle mogelijkheden te bedenken. Dit is een product waarvan de toekomst bepaalt zal worden door haar gebruikers.”

Blokken

De Mission Ctrl plugin is nog volop in ontwikkeling. Op dit moment bevat de plugin slechts één blok: een recreatie van de WordPress “At a Glance” dashboard widget. De rest wordt aan de gebruiker overgelaten. Maar Hamze is al bezig met het bouwen van andere blokken die handig kunnen zijn op het dashboard. Onder andere een Wereldtijd blok, Woordenboek/Thesaurus blok, Notitie blok en Weer blok staan op de planning.

Tarieven

Mission Ctrl kost $29 dollar en kan op een onbeperkt aantal websites gebruikt worden.

 

Lees ook: Wapuu Dashboard Pet plugin toont site gezondheid

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.