MetaSlider plugin maakt Gutenberg block voor sliders toevoegen

MetaSlider plugin maakt Gutenberg block voor sliders toevoegen

Als je zoekt op “slider” in het WordPress plugin directory, is de MetaSlider plugin het eerste resultaat dat naar boven komt. Een update die eerder deze week werd uitgebracht introduceert Gutenberg ondersteuning met een speciale block voor het invoegen van sliders.

Over de MetaSlider plugin

De MetaSlider plugin, die ontwikkeld is door het team van UpdraftPlus, is actief op meer dan 900.000 WordPress sites (meer dan welke andere gratis slider plugin), en heeft een gemiddelde beoordeling van 4.7 sterren. De plugin biedt vier verschillende soorten sliders: Flex 2, Nivo Slider, Responsive Slides en Coin Slider.

MetaSlider block

Voorheen moest je een shortcode kopiëren en plakken om een slider toe te voegen. Maar met het nieuwe Gutenberg block is dat proces een stuk eenvoudiger geworden. Als je op het MetaSlider block klikt, kun je een keuze maken uit de sliders die je in de admin hebt gemaakt. Na het selecteren van een slider zal er direct een voorvertoning in de Gutenberg editor verschijnen.

“Enorme verbetering”

Joe Miles, directeur Business Strategy bij UpdraftPlus, zei dat het team de Gutenberg editor als een enorme verbetering beschouwt, met name voor degenen voor wie WordPress nieuw is. “Ik denk dat Gutenberg het veel makkelijker maakt voor beginners om veranderingen aan te brengen en sliders in te voegen,” zei Miles. “Ik ken mensen die rustig een Gutenberg block zouden gebruiken, maar zich niet zo comfortabel voelen bij een shortcode, omdat het er eng uitziet.”

Sliders bewerken in Gutenberg

Volgens Miles is het team van 13 ontwikkelaars, dat verantwoordelijk is voor de WP-Optimize en MetaSlider producten, nu bezig met de mogelijkheid om sliders binnen Gutenberg aan te maken en te bewerken. Ze hopen dat ze deze functionaliteit kunnen integreren voordat WordPress 5.0 uitgerold wordt.

“Geen moeilijke keuze”

“Ik ben persoonlijk helemaal overtuigd van Gutenberg sinds Matt Mullenweg het tijdens WordCamp Eu 2017 aankondigde,” zei Miles. “Ik begrijp waarom ervaren ontwikkelaars de verandering niet willen, maar te veel mensen gaan voor inferieure website oplossingen zoals WIX omdat ze gewend zijn aan WYSIWYG. Dus het aanpassen van MetaSlider [voor Gutenberg] was geen moeilijke keuze.”

 

Lees ook: WP Glossary site vertaalt WordPress termen in gewoon Engels

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.