Media Cleaner plugin voor ongebruikte bestanden

Media Cleaner plugin voor ongebruikte bestanden

Als je al een paar jaar bezig bent met een WordPress website, dan heb je waarschijnlijk al een heleboel afbeeldingen en video’s geüpload. Maar onze websites veranderen regelmatig, en dat kan op den duur leiden tot een rommelige en overvolle Media Bibliotheek. Dat kan weer voor allerlei andere frustraties en problemen zorgen. Gelukkig zijn er plugins zoals Media Cleaner die je bij dat probleem kunnen helpen.

Over de Media Cleaner plugin

Media Cleaner is een plugin die je helpt bij het vinden van de media bestanden die niet op je pagina’s of in je blogposts en fotogalerijen worden gebruikt. De plugin verplaatst die bestanden tijdelijk naar de prullenbak, zodat je zeker weet dat je niet ineens allerlei afbeeldingen mist. Pas als dat bevestigd is, worden de bestanden permanent verwijderd. Natuurlijk is het wel zo verstandig om altijd een recente backup van je website en content te hebben, voor het geval er iets mis gaat.

media cleaner

Media Cleaner biedt ondersteuning voor retina afbeeldingen, shortcodes, HTML code in zijbalken, widgets, fotogalerijen en natuurlijk al je blogposts, pagina’s en post types. Geleidelijk aan wordt er ook steeds meer ondersteuning ingebouwd voor specifieke plugins, waaronder Gutenberg, Divi, WooCommerce, Visual Composer, Elementor en Beaver Builder.

media cleaner

Media Cleaner is gratis te downloaden via WordPress.org. Er is tevens een Pro versie van de plugin beschikbaar. Deze biedt je de mogelijkheid om de volledige uploads map te scannen en bestanden te vinden die niet in je Media Bibliotheek geregistreerd staan.

Tot slot, een waarschuwend woord

Media Cleaner is een plugin die in staat is om bestanden te verwijderen. We willen daarom nogmaals het belang van een recente backup benadrukken. Als je een beginner bent en nog niet helemaal weet hoe WordPress in elkaar steekt, kun je deze plugin beter niet gebruiken.

 

Lees ook: De top 5 backup plugins voor WordPress

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.