Local 5.9.2 voegt add-on voor afbeeldingsoptimalisatie toe

Local 5.9.2 voegt add-on voor afbeeldingsoptimalisatie toe

Het lokale WordPress ontwikkelingsproduct van Flywheel, Local, kreeg vier maanden geleden een flinke make-over met een aantal nieuwe tools om de lancering van WordPress sites te vereenvoudigen. Eerder deze maand werd Local 5.9.2 uitgerold; deze update bevat meerdere verbeteringen voor de gebruikersinterface, plus een nieuwe gratis add-on voor afbeeldingsoptimalisatie. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Hoe werkt de add-on voor afbeeldingsoptimalisatie?

Local gebruikers kunnen de nieuwe add-on direct de app installeren en vervolgens naar Tools > Image Optimizer navigeren. Na het inschakelen van de add-on en het herstarten van de app kan Local (uiteraard zonder gebruik te maken van cloudgebaseerde diensten) de installatie op afbeeldingen scannen en deze offline comprimeren. De add-on maakt het mogelijk om gewoon door te werken aan je website terwijl de afbeeldingen op de achtergrond gecomprimeerd worden. Zodra de optimalisatie voltooid is, wordt een overzicht van de totale reducties en bespaarde schijfruimte weergegeven.

Bestandsgrootte verder reduceren

De standaard optimalisatie reduceert simpelweg de bestandsgrootte, terwijl de metadata van de afbeelding behouden blijft. Gebruikers van Local die hun bestanden nog kleiner willen maken, kunnen er bij de Image Optimizer instellingen voor kiezen om de metadata (o.a. datum, tijd, locatie, etc.) te strippen. Deze optie biedt ook uitkomst voor gebruikers die graag potentieel identificerende data willen verwijderen.

JPEG-recompress

Momenteel maakt de add-on gebruik van JPEG-recompress om afbeeldingen te optimaliseren, een tool van het open source JPEG Archive project. JPEG-recompress werkt door de afbeelding te ‘hercoderen’ naar de kleinste JPEG kwaliteit, terwijl de waargenomen visuele kwaliteit gelijk blijft. Hoewel de gecomprimeerde afbeelding visueel identiek is aan het origineel, is JPEG-recompress een zogeheten ‘lossy’ compressiemethode. Afbeeldingen van een digitale camera bijvoorbeeld, kunnen hiermee 30 tot 70% verkleind worden. Het ontwikkelingsteam van Local is van plan de add-on voor afbeeldingsoptimalisatie in de toekomst uit te breiden met ‘lossless’ compressie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.