Kwetsbaarheid in UpdraftPlus laat gebruikers backups downloaden

Kwetsbaarheid in UpdraftPlus laat gebruikers backups downloaden

Op 17 februari ontdekte Marc Montpass van het Wordfence Threat Intelligence Team een kwetsbaarheid in UpdraftPlus, een van de meest gebruikte backup plugins voor WordPress. Inmiddels is een update met patch uitgerold om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Kwetsbaarheid in UpdraftPlus plugin

UpdraftPlus is een backup plugin voor WordPress met meer dan 3 miljoen actieve installaties. Een van de features die de plugin biedt is de mogelijkheid om een download link naar een zelfgekozen emailadres te sturen, waarmee vervolgens een van de backups die met de plugin zijn gemaakt gedownload kan worden. De kwetsbaarheid in UpdraftPlus die door Wordfence werd aangetroffen, zorgt dat elke gebruiker die op de website is ingelogd (inclusief abonnees) deze backups kunnen downloaden. Backups bevatten grote hoeveelheden gevoelige data. Vaak zitten daar configuratiebestanden bij, welke gebruikt kunnen worden om toegang tot de database van de website te verkrijgen.

Update met patch

Inmiddels is er een update met patch beschikbaar: versie 1.22.3. Gebruikers van UpdraftPlus die niet de meest recente versie van de plugin hebben geïnstalleerd, worden dringend geadviseerd om dit onmiddellijk te doen. Gebruikers van Wordfence Premium, Care en Response hebben overigens al een firewall rule ontvangen die bescherming biedt tegen misbruik van de kwetsbaarheid. Gebruikers van de gratis Wordfence versie ontvangen deze op 19 maart.

Meer weten?

Voor meer informatie met betrekking tot deze kwetsbaarheid in UpdraftPlus verwijzen we je naar de betreffende blogpost van Wordfence.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.