Samenwerking Kioken Blocks en Gutenslider plugin

Samenwerking Kioken Blocks en Gutenslider plugin

Kioken Blocks ontwikkelaar Onur Oztaskiran gaat samenwerken met Niklas Jurij Plessing, de Berlijnse ontwikkelaar van de Gutenslider plugin. Ze willen beide producten onder hetzelfde dak verbeteren.  Oztaskiran benadrukte dat het niet om een acquisitie gaat, maar een ‘vereniging van inspanningen’. De samenwerking zou er uiteindelijk wel in kunnen resulteren dat de twee producten onder dezelfde naam verdergaan.

“Elkaars plugins verbeteren”

“Ons plan voor de korte termijn is om aan elkaars plugins te werken,” zei Oztaskiran. “En deze te verbeteren aan de hand van onze individuele expertisegebieden (ik in ontwerp, marketing en user happiness, hij in ontwikkeling en de meest technische zaken waar ik tekortschiet), en daarna samen te werken aan plugins en thema’s.”

Gutenslider zal een standalone plugin blijven en zal niet samengevoegd worden met Kioken Blocks. Wel kunnen Kioken Blocks Pro gebruikers de pro-functionaliteiten van Gutenslider gebruiken. Ook is het team van plan om Gutenslider te laten werken als een extensie van Kioken Blocks. Beide producten zullen overeenkomstige bronnen aanboren als het aankomt op functionaliteit en ondersteuning.

Gutenslider blijft standalone

Oztaskiran is enthousiast over de samenwerking, niet in de laatste plaats vanwege de vele mogelijkheden die Gutenslider te bieden heeft. Het is niet zomaar een foto- en videoslider. Gutenslider maakt het namelijk mogelijk om verschillende typen block content (paragrafen, headings, galleries, producten, etc.) bovenop je slides te plaatsen.

“Gutenslider is behoorlijk uitgebreid zoals het nu is, en we vonden dat [de plugin] het verdient om te blijven bestaan als standalone block en plugin. Zeker gezien hij ook beschikbaar zal komen in het Block Directory for Gutenberg,” zei Oztaskiran. Er zullen nieuwe features aan het Gutenslider block worden toegevoegd en er zal aan de gebruikerservaring gewerkt worden. Kioken Blocks zal ook nieuwe blocks krijgen, maar niet zo uitgebreid als Gutenslider.

Samenwerking slechts eerste stap

“Het uiteindelijke doel is het bouwen van een ecosysteem voor WordPress gebruikers die de nieuwe editor gebruiken – producten, plugins en thema’s met een gestroomlijnde interface en gebruikerservaring,” zei Oztaskiran. De samenwerking tussen ontwikkelaars wordt slechts als de eerste stap beschouwd.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.