After the Deadline module verwijdert uit Jetpack

After the Deadline module verwijdert uit Jetpack

Vorige week werd Jetpack 7.3 uitgerold. We schreven al over de nieuwe features en verbeteringen in deze update. Maar waar we het nog niet over hebben gehad is het feit dat de spelling en grammatica module die gebruik maakt van After the Deadline uit Jetpack is verwijderd.

After the Deadline

After the Deadline is een dienst die in 2008 werd ontwikkeld door Raphael Mudge en in 2009 door Automattic werd overgenomen. De tool controleert je tekst niet alleen op grammatica en spelfouten, maar doet dit ook contextueel en verstrekt zelfs stijl-suggesties. Mudge ging in 2010 weg bij Automattic, en sindsdien lijkt de dienst op de automatische piloot te opereren.

after the deadline

Tussen 2010 en 2011 werd door het Jetpack team ondersteuning voor After the Deadline toegevoegd in de vorm van een zogeheten proofreading module. Helaas werd de proofreading knop die de afgelopen jaren in de Klassieke Editor beschikbaar was, niet overgezet naar Gutenberg. Die kwestie werd in 2018 op GitHub gerapporteerd, maar werd twee weken geleden gesloten omdat bekend werd dat Jetpack, WordPress.com en Calyposo geen ondersteuning meer boden voor de dienst.

“Overbodig”

Volgens Automattic moderator James Huff werd de module uit Jetpack verwijderd omdat er nu betere opties beschikbaar zijn.

“We hebben de feature verwijderd omdat deze de laatste tijd een beetje overbodig is geworden,” zei hij. “De meeste grote webbrowsers hebben al iets soortgelijks ingebouwd, en de gratis Grammarly extensies maken grote stappen vooruit. Het voelde als het juiste moment om daar afstand van te nemen en ons te focussen op al het andere dat we te bieden hebben.”

Alternatieven

Hoewel er nog geen officiële verklaring is gegeven of After the Deadline helemaal wordt stopgezet, lijkt dat wel aannemelijk. Als je van deze dienst gebruik maakt, is het dan ook raadzaam om je alvast te gaan oriënteren op alternatieven. Welke tool(s) gebruik jij voor het controleren van je spelling en grammatica?

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.