Jetpack 9.0 is nu beschikbaar

Jetpack 9.0 is nu beschikbaar

Jetpack 9.0 is nu beschikbaar. Deze update van de populaire WordPress plugin biedt onder andere nieuwe Facebook en Instagram oEmbeds, nieuwe opties om WordPress berichten als Twitter threads te delen en een nieuw Loom blok.

Facebook en Instagram oEmbeds

In september berichtten we al dat oEmbed en embed blokken voor Facebook en Instagram vanaf 24 oktober niet meer werken. Vanaf dat moment moet je een Facebook ontwikkelaarsaccount registreren en een token gebruiken om de nieuwe API aan te roepen. Miljoenen WordPress sites maken van oEmbeds gebruik om hun content te delen, dus het team achter de Jetpack plugin is een samenwerking aangegaan met Facebook om te zorgen dat jouw Facebook en Instagram berichten gewoon weergegeven kunnen blijven worden. De nieuwe Facebook en Instagram oEmbeds zijn uitgerold in Jetpack 9.0. Het enige dat je hoeft te doen is je site met Jetpack verbinden (als je de plugin gebruikt heb je dit al gedaan), en Jetpack regelt de rest voor je.

WordPress berichten delen als Twitter thread

Heb je een blogbericht op je WordPress site dat goed zou werken op Twitter? Jetpack 9.0 introduceert een aantal nieuwe opties in Publicize; daarmee is het makkelijker dan ooit om je berichten naar single tweets of Twitter threads te converteren. Tekst, afbeeldingen en zelfs video’s uit het blogbericht worden automatisch geüpload. Je kunt zien waar je paragrafen gesplit worden, dus je hebt volledige controle over hoe tweet threads worden weergegeven.

Nieuw Loom blok

Voor degenen die het nog niet kennen: Loom is een video opname tool waarmee je video’s kunt maken van zowel jezelf als je desktop. Ideaal voor onder andere tutorial video’s en andere educatieve doeleinden! Om het gebruik van Loom te vergemakkelijken introduceert Jetpack 9.0 een speciaal Loom blok waarmee je een Loom video in een bericht kunt embedden. Het enige dat je hoeft te doen is de URL te kopiëren en te plakken. 

Meer weten over Jetpack 9.0?

Voor meer informatie over de nieuwe features in Jetpack 9.0 kun je de officiële release post op Jetpack.com raadplegen. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.