Jetpack 7.2.1 verwijdert reclame voor betaalde upgrades uit zoekfunctie

Jetpack 7.2.1 verwijdert reclame voor betaalde upgrades uit zoekfunctie

Vorige week berichtten we al dat Jetpack 7.1 suggesties aan plugin zoekresultaten toevoegde. Als een gebruiker naar een plugin zoekt die reeds door Jetpack wordt aangeboden, wordt er een ‘kunstmatig’ zoekresultaat op de eerste plaats gezet die de corresponderende Jetpack feature weergeeft. Niet lang daarna werd echter ontdekt dat Jetpack deze ruimte ook gebruikte om reclame te maken voor betaalde upgrades. En dat was natuurlijk niet de bedoeling. Een paar dagen geleden werd dan ook Jetpack 7.2.1 uitgerold, die alle feature suggesties verwijdert die voorheen betaalde upgrades adverteerden.

Jetpack 7.2.1

“We hebben een fout gemaakt, en we gaan onmiddellijk aan de slag om deze fout te corrigeren,” zei Jetpack vertegenwoordiger Jesse Friedman. “Onze intentie met deze feature hints is om je te helpen nuttige features van Jetpack te ontdekken die je al hebt, op het moment dat je ze nodig hebt. Vandaag corrigeren we een beoordelingsfout die resulteerde in hints die Jetpack features voorstelde die daadwerkelijk een upgrade vereisten.”

Het beschrijven van de fout als een “beoordelingsfout” is een erkenning dat het uitrollen van feature suggesties voor betaalde upgrades een bewuste beslissing was.

“Feature Hints”

Jetpack 7.2.1 heeft ook het ontwerp voor de feature suggesties verandert, waar zij nu naar verwijzen als “Feature Hints.”

“We reduceren de verwarring omtrent feature hints door het ontwerp te simplificeren en wat tekst te veranderen; op deze manier is het duidelijk dat feature hints van Jetpack afkomstig zijn en eenvoudig kunnen worden weggeklikt,” schreef Friedman.

Na het updaten van Jetpack zie je het nieuwe design van het plugin zoekvenster met de tekst: “Deze suggestie is afkomstig van Jetpack, de security en performance plugin die je al op je site geïnstalleerd hebt.” Jetpack zal de hints uitschakelen zodra admins drie hints hebben weggeklikt.

Ontwikkelaars die liever helemaal geen feature hints willen zien wanneer ze naar plugins zoeken, kunnen gebruik maken van het jetpackcom_remove_search_hints filter om het uit te schakelen. Gebruikers kunnen ook de Hide Jetpack Promotions plugin als alternatief kiezen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.