Jetpack 6.9 introduceert nieuwe blocks

Jetpack 6.9 introduceert nieuwe blocks

Jetpack 6.9 werd afgelopen week uitgerold, zes weken nadat Jetpack 6.8 de eerste Gutenberg blocks toevoegde. Deze update bevat drie nieuwe blocks voor de editor: Subscriptions, Related Posts en Tiled Galleries.

Subscriptions & Related Posts

Het mooie aan zowel Related Posts als het Subscription formulier is dat ze nu overal in een blogpost of pagina content met een live voorvertoning geplaatst kunnen worden. Voorheen waren deze modules beperkt tot de plekken waar het thema ze neerzette – of widgetized areas in het geval van het Subscription formulier.

Tiled Galleries

Tiled Galleries zijn galerijen waarmee je je content een chique magazine-achtige look kunt geven. Deze kunnen nu heel eenvoudig in de nieuwe editor worden ingevoegd, gemanipuleerd en bekeken, met dezelfde features als voorheen. Stijlen en link-instellingen voor de galerijen zijn te vinden in de block sidebar, maar deze zijn enigszins beperkt vergeleken met andere plugins zoals Block Gallery.

Jetpack shortlinks

Als je de Jetpack shortlinks hebt gemist sinds Gutenberg officieel werd uitgerold, zul je zien dat deze in Jetpack 6.9 weer te vinden zijn, dit keer onder een nieuw Jetpack icoon rechtsboven de block editor. Als je hierop klikt worden de publicatie-opties van Jetpack weergegeven, evenals de shortlink.

jetpack 6.9

Herorganisatie van het Jetpack Dashboard

Nu het Jetpack team de basisblocks klaar heeft, kunnen ze deze gemakkelijk updaten met nieuwe features. Jetpack is constant bezig met het verbeteren van het admin menu en ‘user flows’. Deze update bevat een aantal wijzigingen in verschillende schermen, inclusief een nieuwe ‘My Plan’ sectie op het Jetpack Dashboard, evenals een herorganisatie van de secties en kaarten onder Jetpack > Settings.

Meer weten over wat er nieuw is in Jetpack 6.9?

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen in Jetpack 6.9 kun je de changelog raadplegen. Wil je de plugin updaten, dan kan dat zoals je gewend bent via je WordPress Dashboard bij Plugins > Jetpack.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.