Instapress: een simpel fotoblog thema zonder poespas

Instapress: een simpel fotoblog thema zonder poespas

Ben je op zoek naar een mooi, simpel en gebruiksvriendelijk WordPress thema dat geschikt is voor een fotoblog? Dan is Instapress een aanrader! Dit gratis thema is nog relatief nieuw en het eerste thema dat Anton Lukin bij het officiële WordPress thema directory heeft ingediend. Hij gebruikt het ook op zijn persoonlijke blog, waarop hij foto’s van zijn reizen deelt.

Maak kennis met Instapress

Focus op foto’s

Instapress is echt een fotoblog thema. Je bent dus gewaarschuwd: als je van plan bent om behalve foto’s nog andere dingen te posten, dan kun je beter verder zoeken. Het thema valt op door de smalle, gecentreerde layout, waarbij de focus echt op de foto’s ligt. Je kunt per foto wel meta data weergeven, zoals de datum, de titel, de coördinaten, de fotograaf en/of tags. De metadata is vormgegeven in een JSON-achtige stijl.

Simpliciteit

Wat Instapress echt onderscheid van andere fotoblog thema’s, is de simpliciteit. Dit thema heeft geen overbodige features die je toch niet gebruikt. Instapress heeft slechts een aantal customizer opties. Zo kun je bijvoorbeeld een custom footer beschrijving invoeren en de locatie van de meta data bepalen. Met een stylesheet van nog geen 20 kb is het een bijzonder lichtgewicht thema. En dat is vooral voor websites met veel kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen erg belangrijk. Want elke seconde telt nog steeds! Sterker nog: een razendsnelle website is de standaard geworden, ookvoor fotoblogs.

Geen poespas

Wel jammer is dat het thema geen gebruik maakt van de geïntegreerde afbeelding blokken waar WordPress over beschikt. Een andere feature die toegevoegde waarde zou hebben, is ondersteuning voor een bredere (of misschien zelfs een full-width) uitlijning. Ondanks die kleine tekortkomingen is Instapress een prima keus voor WordPress gebruikers die behoefte hebben aan een simpel fotoblog thema zonder toeters en bellen!

 

Lees ook: WordPress afbeeldingen optimaliseren om je website sneller te maken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.