Insert Special Characters plugin: Speciale tekens in de block editor invoegen

Insert Special Characters plugin: Speciale tekens in de block editor invoegen

Speciale tekens in de block editor invoegen is nog geen standaard feature. Gelukkig is er nu een prima oplossing voor dit probleem: de Insert Special Characters plugin.

Speciale tekens in de block editor

Het leven was ooit zo simpel voor gebruikers van de Klassieke Editor die geregeld speciale tekens moesten invoegen in hun blogpost. Je hoefde alleen maar op de “Ω” knop te klikken en er verscheen een venstertje met tekens die niet op een standaard toetsenbord te vinden zijn. Die kon je dan meteen invoegen, waarna je weer verder kon met typen. Voor degenen die overstapten naar de block editor, werd het invoegen van speciale tekens in de block editor een stuk ingewikkelder. Je moest dan eerst een Klassiek block invoegen om de functie voor speciale tekens te kunnen gebruiken, wat het doel van de nieuwe block editor natuurlijk voorbijstreeft. Een andere optie was alle toetsenbordcombinaties voor speciale tekens uit je hoofd leren. Gelukkig is er nu een goede oplossing in de vorm van de Insert Special Characters plugin.

Insert Special Characters plugin

Insert Special Characters is een simpele plugin die zijn taak eigenlijk veel beter uitvoert dan de oude Klassieke Editor. De plugin voegt een nieuw submenu item aan de gereedschapsbalk toe getiteld “Ω Special Characters.” Als je hierop klikt (of de shortcut ctrl/cmd + o gebruikt), verschijnt er een box met honderden speciale tekens om uit te kiezen. Deze zijn gegroepeerd in verschillende categorieën: Miscellaneous, Math, Latin en Arrow. Er is ook een zoekfilter ingebouwd, zodat je snel de tekens kunt vinden die je zoekt. Heel af en toe verschijnt de box op een rare positie, maar verder zijn we geen problemen tegengekomen met deze plugin.

Integratie in de core?

Het invoegen van speciale tekens zou een standaard feature moeten zijn in elke tekstverwerker. Het feit dat deze functie niet al vanaf het begin in de block editor is overgenomen, mag als een gebrek worden beschouwd. Zeker omdat veel WordPress gebruikers erom vragen. Hopelijk komt er binnenkort een integratie in de WordPress core. Maar tot die tijd is de Insert Special Characters plugin een prima oplossing.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.