Inkomende 404 links bijhouden met de 404 error monitor plugin

Inkomende 404 links bijhouden met de 404 error monitor plugin

Je weet zelf ook wel hoe je simpelweg op de knop ‘Vorige’ klikt in je browser zodra je ziet dat je op een 404-pagina bent beland. Er zijn maar weinig mensen die niet gelijk wegklikken zodra ze deze foutmelding zien. Niet alleen dat, maar ook iedereen die via andere websites, die naar jouw pagina linken, die op jouw blog terechtkomen zullen gelijk de pagina wegklikken. Je verliest bezoekers. Om deze redenen is het belangrijk dat je weet welke pagina’s op jouw WordPress blog een 404-foutmelding geven.

404 error monitor plugin voor WordPress

Gelukkig kun je hier wat aan doen: je kunt bijhouden welke links naar een 404-pagina leiden, zodat je deze links kunt repareren.

404 error monitor plugin voor WordPress

404 error monitor plugin registreert alle links op jouw WordPress site die naar een 404-pagina (‘Pagina Niet Gevonden’) verwijzen. Ook registreert de plugin enkele andere nuttige gegevens, zoals de referrer, gebruikersadres, en hoe vaak er op deze foutmelding is geklikt.

Je installeert de 404 error monitor plugin als volgt:

Ga naar https://wordpress.org/plugins/404-error-monitor/ om de plugin te downloaden. Als je de bestanden hebt uitgepakt, upload je deze naar /wp-content/plugins op jouw server. Vervolgens activeer je de plugin via het menu ‘Plugins’ in WordPress. Dan kun je de instellingen aanpassen. Als je hebt gekozen voor een network installatie, ga naar network admin dashboard om deze instellingen aan te passen. Je kunt de plugin uiteraard ook opzoeken en installeren via het menu Plugins > Nieuwe plugin.

Als laatste ga je naar de 404 Error monitor pagina om de lijst met foutieve links te bekijken.

Nu heb je alle gegevens van de pagina’s die niet meer werken en kun je deze naar wens aanpassen. Zo voorkom je dat je bezoekers verliest!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.