iFrame plugins voor WordPress

iframe plugins

Gisteren schreven we al over het toepassen van iFrames, en lieten we zien hoe je de simpele iFrame plugin kunt gebruiken om iFrames in WordPress toe te voegen. Vandaag gaan we hier nog wat dieper op in en laten we je kennismaken met 4 wat meer geavanceerde iFrame plugins voor WordPress.

iFrame plugins voor WordPress

Advanced iFrame

Na het installeren van deze plugin kun je elke webpagina in een andere pagina of een artikel embedden, simpelweg door een shortcode in te voeren. De Advanced iFrame plugin is een prima optie, omdat er volop extra features zijn, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om de content te verbergen terwijl deze geladen wordt. Zoiets kan je helpen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Met Advanced iFrame Pro kun je tevens gespecificeerde delen van het iFrame weergeven, inzoomen op de content in het iFrame en nog veel meer!

Download Advanced iFrame

iFrame popup

De iFrame popup plugin is een interessant alternatief voor de Advanced iFrame plugin, dat je de mogelijkheid biedt om een iFrame in een popup venster weer te geven. Hierbij maakt de plugin gebruik van de JQuery Fancybox extensie. Je kunt alle attributen eenvoudig aanpassen, en zelf aangeven waar je de popup wil laten openen.

Download iFrame popup

Easy Fancybox

Als het concept van een iFrame in een popup je wel bevalt, dan zul je de Easy Fancybox plugin ook wel wat vinden. Je krijgt standaard heel veel opties, inclusief ondersteuning voor Nextgen Galleries en de mogelijkheid om de plugin op een multi-site te draaien.

Download Easy FancyBox

Auto iFrame

De laatste van onze selectie iFrame plugins voor WordPress is een hele simpele. Met de shortcode van deze plugin kun je automatisch de content van de externe website in het iFrame resizen. Zo’n functie is bijvoorbeeld erg prettig voor je mobiele bezoekers.

Download Auto iFrame

4 reacties op “iFrame plugins voor WordPress”

 1. Paul Rekker schreef:

  is er ook een iframe waarbij de achterliggende inhoud met een vertraging wordt geladen, zodat de pagina geen langere laadtijd heeft?

 2. Ruud de Bree schreef:

  Zit in deze plugins voor Iframe ook de optie om de positie te bepalen ? Dus een left / right / center functie ?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Ruud,

   Yes, want je kunt zelf bepalen waar iframes getoond worden en op welke manier (dus links / rechts / gecentreerd). Heb je de plugin al geprobeerd?

   Mvg
   Thijs

   • Ruud de Bree schreef:

    Bedankt voor de reactie. Dat ga ik nu zeker doen. Ik wil de bekende Spotify follow button op een andere plaats hebben dan de standaard “left”
    Gr. Ruud

Geef een reactie