Icon Separator plugin: verdelers met iconen

Icon Separator plugin: verdelers met iconen

WordPress ontwikkelaar Phi Phan, die verantwoordelijk is voor onder andere de Content Block Builder, Block Enhancements, Meta Field Block en SVG Block plugins, heeft weer een nieuw project uitgerold: Icon Separator. Deze blok plugin is speciaal ontwikkeld voor het creëren van custom verdelers met een SVG icoon.

Over de Icon Separator plugin

De Icon Separator plugin is een uitstekende oplossing voor wanneer je een verdeler als design element wilt gebruiken.

Na het installeren en activeren van de Icon Separator plugin kun je het gelijknamige blok invoegen. In de eerste instantie oogt de verdeler als een eenvoudige horizontale lijn op je scherm. Je kunt deze lijn laten zoals hij is, maar de kracht van deze plugin ligt juist in de iconen die je aan de verdeler kunt toevoegen. Met Icon Separator heb je keuze uit meer dan 3.500 iconen uit de bibliotheken van WordPress, Bootstrap en Ionicons. Daarnaast heb je de mogelijkheid om SVG code voor custom iconen in te voeren.

Heb je eenmaal een icoon geselecteerd, dan kun je ook de kleuren van de vulling en lijn aanpassen, evenals de grootte, de spatiering, positionering en uitlijning. Naast het icoon kun je ook de lijn zelf aanpassen. Zo heb je de keuze uit harde lijnen, streepjes en puntjes, en kun je de breedte, kleur en uitlijning bepalen.

Interesse in Icon Separator?

Hoewel er best goede all-in-one plugins voor WordPress beschikbaar zijn, gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar plugins die één ding doen en dat ook heel goed doen. Icon Separator valt in die laatste categorie. Wil je hier eens mee experimenteren? De plugin is gratis te downloaden via het plugin directory op WordPress.org!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.