Hoe zorg je ervoor dat de titel op een WordPress pagina niet meer wordt weergegeven?

Het kan zo zijn dat je om verschillende redenen de titel van bepaalde posts of pagina’s niet wil laten weergeven op je WordPress website. Zoals jullie van de WordPress community gewend zijn, is er een perfecte oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat je geen enkele regel code hoeft te wijzigen in je WordPress installatie. De naam? De Hide Title plugin.

Met de Hide Title Plugin kun je zelf kiezen welke titels er worden weergegeven.

Hide title in WordressDe Hide Title Plugin is op de vertrouwde manier te installeren via de plugin browser die je in je WordPress dashboard kan vinden. Ga hiervoor in het linkermenu naar Plugins en klik vervolgens op zoeken. Vul nu de naam ‘Hide Title Plugin’ in het zoekveld in en klik op zoeken. Normaal gesproken zal het eerste zoekresultaat de Hide Title Plugin zijn.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en hebt geactiveerd, kun je naar de specifieke pagina gaan waarvan je de titel wilt verbergen. Dit doe je door naar de posts of pagina sectie van je WordPress website te gaan en vervolgens op ‘wijzigen’ of ‘edit’ te klikken. Vervolgens zie je aan de rechterzijde van de post of pagina-inhoud een nieuwe ‘checkbox’ die je kunt aanvinken om de titel te verbergen op ‘singular page views’. Het enige dat je hoeft te doen nadat je deze checkbox hebt aangevinkt, is op de ‘update’ of ‘publish’ knop te drukken.

Onmiddellijk zal de titel van de pagina of post worden verborgen. In de praktijk betekent dit dat de titel wel weergegeven zal worden op je archief- of homepage pagina’s, maar op de pagina van de post of page zelf zal de titel verborgen zijn. Dit kan vooral handig zijn wanneer je van de post of pagina een landing page wilt maken bijvoorbeeld. Het enige nadeel aan de plugin? Je kunt niet ‘in bulk’ de titels van meerdere pagina’s of posts tegelijk verbergen. Ben je echter op zoek naar een zeer doeltreffende plugin waarbij je de flexibiliteit krijgt om zelf te bepalen op welke pagina’s titels worden weergegeven, dan is de Hide Title Plugin een zeer goede keuze.

6 reacties op “Hoe zorg je ervoor dat de titel op een WordPress pagina niet meer wordt weergegeven?”

 1. Esther schreef:

  Iemand die mij kan helpen?
  Ik heb de Hide Title plugin maar het werkt op de meeste pagina’s niet. Echter wel op deze: https://www.hetleerpunt.nl/slimlerenlerenenplannen/

  Alvast bedankt voor het meedenken.

 2. smartoptical schreef:

  werkt prima goeie plugin

 3. plug in werkt niet schreef:

  Hoi Jelmer de plug in werkt bij mij niet. Is deze thema afhankelijk?

 4. Albert Kuijper schreef:

  Ik heb deze plugin geinstalleerd, maar zonder succes.
  De titels blijven zichtbaar.
  Wat kan ik nog meer doen??

 5. Jelmer schreef:

  Ik veranderde of verwijderde bij wijzigen of ‘edit’ de titel altijd. Goed om te weten dat ik hem ook gewoon kan verbergen!

Geef een reactie