Hoe vergroot je de interactie op je WordPress blog?

Hoe vergroot je de interactie op je WordPress blog?

Het is vandaag de dag vrij eenvoudig om een blog te starten over elk gewenst onderwerp. Het enige benodigde is een domeinnaam, hosting (betaald of gratis), en WordPress. Maar om echt een interactie te maken op je WordPress blog met het publiek wordt vaak als moeilijk ervaren. Nou zijn er een veelvoud aan manieren om de interactie op je WordPress blog te vergroten, die hier niet allemaal besproken kunnen worden. Hieronder volgt dan ook een selectie van de meest belangrijke en effectiefste manieren:

Interactie op je wordpress blog

Gebruik unieke foto’s of afbeeldingen van hoge kwaliteit bij je blog post.

Een aansprekende foto, afbeelding of zelfs een korte videoboodschap bij je post zorgt er namelijk voor dat jou post opvalt tussen alle concurrentie, waardoor je een groter publiek gaat bereiken. Tegelijkertijd is het makkelijker om je blog post te promoten via Sociale Media, zoals Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, etc., door dezelfde foto, afbeelding of zelfs een korte videoboodschap te posten met een pakkende titel of stelling. Mensen raken geïnteresseerd, nieuwsgierig en ‘liken’ en ‘delen’ de post.  Ook zullen ze je website bezoeken om je gehele blog post te lezen.

‘Guest Blog’ post.

Guest blog wordpress

Vraag aan andere bloggers met hetzelfde publiek en nagenoeg gelijke interesses of je een blog post mag schrijven op hun website. Als tegenprestatie mogen deze bloggers dan ook ‘guest’ post schrijven op jouw website. Op deze manier bereik je met je blog een breder publiek en vergroot je de interactie op je WordPress blog: meer mensen, meer meningen, meer discussie.

 Beloon je fans, de trouwe volgers van je WordPress blog.

Belonen van je fans, de trouwe volgers van je WordPress blog, kan op verschillende manieren. Geef een cadeau-kaart of een T-shirt (bv. bedrukt met website-logo) weg, dit zal de interactie op je WordPress blog aanzienlijk vergroten. Dit kan heel goed gecombineerd worden met een enquête / vragenlijst over een bepaald onderwerp dat actueel is op je blog of een prijsvraag. Mensen houden hiervan en gaan hierover discussiëren, resultaat: de interactie is vergroot.

Hierboven zijn een 3-tal manieren vermeld om de interactie op je WordPress blog te vergroten. Heeft iemand aanvullingen, ideeën, suggesties over ‘Hoe vergroot je de interactie op je WordPress blog?’ reageer dan hier op deze blog post en ga die interactie aan! 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.