Het verschil tussen WordPress en Drupal

Het verschil tussen WordPress en Drupal

WordPress en Drupal zijn allebei Content Management Systemen (CMS). Ze kunnen beide gebruikt worden voor het bouwen en beheren van websites. Toch draait maar liefst 19% van alle websites op het internet op WordPress, terwijl slechts 2% van de websites op Drupal draait. Dat is niet omdat WordPress beter is dan Drupal, maar omdat het makkelijker te gebruiken is. Echter heeft Drupal ook haar voordelen ten opzichte van WordPress. Laten we eens kijken hoe dat in elkaar zit.

Het verschil tussen WordPress en Drupal

Overeenkomsten tussen WordPress en Drupal

Zowel WordPress als Drupal maken gebruik van taxonomie om de content te organiseren. Beide hebben een Graphical User Interface (GUI) voor het beheren van de content. Beide bieden template systemen. Beide bieden extensiemogelijkheden; in WordPress heten dit plugins, in Drupal modules. WordPress en Drupal draaien beiden op PHP en ondersteunen verschillende soorten databases.

In principe kan iedereen een WordPress website bouwen. Maar als je een Drupal website in elkaar wil zetten, zul je wat meer kennis en ervaring moeten hebben. Daar komt bij dat er voor WordPress veel meer handleidingen beschikbaar zijn zoals deze.

Voor welke programma (CMS) moet je kiezen?

Een website bouwen met Drupal vereist meer vaardigheden, maar je krijgt er wel een kwalitatief hoogwaardige website voor terug als je verstand van webdesign hebt. Drupal sites schalen beter dan WordPress sites. Qua stabiliteit en betrouwbaarheid is WordPress weer beter. Drupal is geoptimaliseerd voor ondernemingen en overheidsinstellingen. Echter dit is ook eenvoudig mogelijk met WordPress omdat er honderdduizenden verschillende thema’s voor WordPress beschikbaar zijn.

Conclusie

Er is bestaat geen one-size-fits-all oplossing; de keuze voor WordPress of Drupal hangt af van de doelstellingen van je site, de gewenste functionaliteiten, je technische kennis en expertise en je budget. Voor een professionele website, blog of webshop is WordPress waarschijnlijk de beste keuze; voor een complexe website die schaalbaarheid en complexe content organisatie vereist, zal Drupal de beste keuze zijn.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.