Handige WooCommerce plugins voor kleine webshops

Handige WooCommerce plugins voor kleine webshops

Een aantrekkelijk uitziend en goed werkend thema is een must voor elke webshop. Maar er zijn nog andere factoren om rekening mee te houden als je wil dat je webshop een succes wordt. In dit artikel hebben we een aantal handige WooCommerce plugins voor kleine webshops op een rijtje gezet.

Handige WooCommerce plugins

Verzenden

Het uitzoeken van de verschillende verzendmethodes en de daarbij horende kosten kan behoorlijk frustrerend werk zijn. Je wil niet teveel verzendkosten rekenen, maar te weinig verzendkosten kunnen, evenals de verkeerde verzendmethodes, zorgen dat je verlies draait. Gelukkig zijn er een aantal uitstekende verzend plugins voor WooCommerce beschikbaar die dit proces wat eenvoudiger maken. Zo is er de WooCommerce Advance Zone Wise Shipping plugin, waarmee je voor elk product en elke locatie andere verzendkosten kunt instellen. Ook kun je hiermee eenvoudig nieuwe verzendmethodes aan je webshop toevoegen.

Inventaris beheer

Een andere uitdaging voor webshop eigenaren is het beheren van de inventaris. WooCommerce kan precies bijhouden hoeveel producten er nog op voorraad zijn. Maar als je veel verschillende producten hebt, kan het soms lastig worden. In zulke gevallen komt de Woo Stock Manager & Report plugin goed van pas. Deze plugin helpt je om snel en gemakkelijk producten te beheren, te bewerken, te exporteren en te importeren en is voorzien van krachtige filter functies waarmee je producten op verschillende manieren kunt groeperen.

Klantenservice

Een goede klantenservice is van essentieel belang voor het succes van je webshop. En ook op dit gebied zijn er een aantal handige WooCommerce plugins beschikbaar. WooCommerce Estimated Shipping Date bijvoorbeeld, biedt je de mogelijkheid om per product de verwachte bezorgdata te schatten en op je website weer te geven, en WooCommerce SMS helpt je je klanten via SMS te informeren wanneer hun order status verandert. En met WooCommerce Birthday Reminder kun je trouwe klanten op hun verjaardag verrassen met een aantrekkelijke korting.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.