Gutenberg-inspired Jenga spel “Gutenblox” te koop

Gutenberg-inspired Jenga spel “Gutenblox” te koop

Tijdens Wordcamp US in Nashville kwam XWP (het bedrijf dat onder andere aan de officiële AMP plugin voor WordPress heeft meegewerkt) met een heel leuk ‘swag item’: Gutenblox. Dit Gutenberg-inspired Jenga spel was zonder twijfel de hit van het hele evenement! Helaas waren er niet voldoende spellen voor alle geïnteresseerden. Dus heeft XWP een kleine webshop opgezet, zodat alle liefhebbers hun eigen set kunnen bestellen!

Gutenblox

Gutenblox, dat inmiddels al bekend staat als “the Other Block Building Interface”, is te bestellen op Gutenblox.fun. Deze webshop draait op BigCommerce met het nieuwe Twenty Nineteen thema. De spelregels staan ook op de website, heel slim aangepast aan het concept van het spel:

Blocks behandelen Paragraphs, Headings, Media etc. allemaal als componenten die samen de toren voren. Door het traditionele concept van bordspelletjes te vervangen, is Gutenblox ontworpen met progressieve verbetering. Dat wil zeggen dat als er nieuwe blokken op de toren worden gelegd, deze backward compatible zijn met alle legacy content (hoewel de legacy structuur instabiel kan worden als er nieuwe blokken worden toegevoegd).

We hopen een grote waarde te bieden aan spelers die starten met de fundering van een stabiele, toegankelijke en veilige architectuur, en vervolgens een simpele drag-and-drop methode voor modificatie gebruiken.

Gutenblox bestellen

Gutenblox is een perfect cadeautje voor een vriend, vriendin of collega die van WordPress houdt, en ook een aanrader voor op kantoor. Helaas niet meer op tijd voor de kerst, want het moet natuurlijk vanuit de Verenigde Staten komen. Dat is overigens ook goed om te weten: Als je het spel vanuit buiten de Verenigde Staten wil bestellen, kun je dat helaas niet via de webshop doen. Je kunt echter wel een set bemachtigen door een mailtje te sturen naar charlie@xwp.co.

XWP doneert alle winst van de verkoop van het spel aan de WordPress Foundation.

Foto:  XWP

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.