Gutenberg 11.6 is beschikbaar

Gutenberg 11.6 is beschikbaar

Gutenberg 11.6 is sinds vorige week beschikbaar. Hoewel er geen noemenswaardige nieuwe features zijn geïntroduceerd, zijn er wel veel verbeteringen doorgevoerd. Hieronder belichten we er een aantal.

Bewerkingsopties voor website logo

Voorheen was het zo dat je in de Site Editor na het uploaden naar WordPress niets aan je website logo kon veranderen. Wilde je het aanpassen, dan moest je het eerst bewerken en daarna opnieuw uploaden. Gutenberg 11.6 brengt daar verandering in: het is nu mogelijk om het website logo in het SiteLogo blok te croppen, te zoomen en te roteren. Een kleine maar toch noodzakelijke toevoeging.

Typografie opties voor het Bericht Titel blok

Eveneens een subtiele maar essentiële verbetering: dankzij de nieuwe typografie opties kun je nu onder andere de dikte en stijl van een berichttitel aanpassen.

Ondersteuning voor Block Child thema’s

Degenen die al met Full-Site Editing aan het experimenteren zijn, zullen blij zijn om te horen dat er ondersteuning voor child thema’s is toegevoegd. Dat betekent dat de Beta Site Editor beschikbaar is wanneer het child thema van een blok thema actief is en de templates, template onderdelen en het theme.json bestand van het parent thema geërfd worden. Deze wijzigingen werken zowel aan de front-end als in de Site Editor.

Lees ook: Wat is een child thema en waarom zou je er een gebruiken?

Meer weten over Gutenberg 11.6?

Om van de nieuwe features en verbeteringen gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie met betrekking tot de bug fixes, verbeteringen en nieuwe features in Gutenberg 11.6 kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.