Gumroad plugin voegt Gutenberg block toe voor producten embedden

Gumroad plugin voegt Gutenberg block toe voor producten embedden

Gumroad heeft zijn WordPress plugin geupdatet. Gebruikers hebben nu de beschikking over een Gutenberg block waarmee ze een product kunnen embedden op elke gewenste pagina of in een blogpost.

Over de Gumroad plugin

Het idee achter Gumroad is simpel: het is een online platform dat creatievelingen, ontwerpers, kunstenaars, schrijvers en andere ‘creators’ in staat stelt om zonder storefront hun producten te verkopen. Je kunt fysieke producten verkopen, maar ook digitale producten of abonnementen. Dat werkt met snelle, eenvoudige links, zonder dat men een eigen e-commerce opzet hoeft te beheren. Het platform wordt momenteel door meer dan 40.000 mensen gebruikt. De Gumroad plugin voor WordPress is al een aantal jaar beschikbaar, en nu dus ook compatibel met de nieuwe Gutenberg editor.

Gutenberg compatibiliteit

Het nieuwe Gutenberg block doet wat het belooft. Er is nog wel ruimte voor wat kleine verbeteringen. Zo zou het bijvoorbeeld prettig zijn als het block ook een optionele knop-stijl verstrekte, in plaats van alleen een gewone link.

Gumroad oprichter en CEO Sahil Lavingia publiceerde recentelijk een blogpost getiteld “Reflecting on My Failure to Build a Billion-Dollar Company”, over hoe Gumroad is begonnen. De blogpost kreeg veel aandacht, voornamelijk vanwege Lavignias eerlijke en inspirerende verhaal over de mislukkingen en pijnlijke veranderingen die hij de afgelopen acht jaar heeft ervaren sinds hij Gumroad op 19-jarige leeftijd bouwde. Afgelopen jaar besloot hij het principe van transparantie te omarmen, en begon hij met het publiceren van de maandelijkse financiën van het bedrijf.

Open source

Lavignias blogpost bevatte ook een knik naar WordPress, verwijzend naar Gumroads plannen om open source te gaan.

“Binnenkort zijn we van plan op het hele product open source te maken, in de stijl van WordPress,” schreef Lavignia. “Iedereen zal zijn eigen versie van Gumroad in kunnen zetten, elke gewenste verandering maken, en de content verkopen die ze willen, zonder dat wij tussenpersoon hoeven te zijn.”

 

De Gumroad plugin is een van de vele WordPress plugins die de afgelopen maanden Gutenberg support hebben toegevoegd. Onder andere Ecwid, SyntaxHighlighter Evolved, NextGen Gallery, Jetpack, Elementor, Hustle en CoBlocks gingen Gumroad al voor.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.