5 gratis WordPress thema’s met parallax effect

5 gratis WordPress thema’s met parallax effect

Om een website te maken die opvalt, heb je design-elementen nodig die opvallen. Zoals parallax scrolling bijvoorbeeld. Parallax is een effect waarbij de achtergrond tijdens het scrollen op een andere snelheid beweegt dan de voorgrond. Dit creëert een soort visueel 3D-effect. Parallax kan soms wat overweldigend zijn, maar wanneer het op de juiste manier wordt toegepast kan het een prachtig, subtiel element van diepte geven. Wil je dit effect implementeren, dan hoef je niet per se geld uit te geven aan een premium thema. Hoewel premium WordPress thema’s over het algemeen wel de voorkeur verdienen, zijn er ook wel een aantal goede gratis parallax WordPress thema’s te vinden. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet!

WordPress thema’s met parallax effect

#1. Illdy

parallax

Illdy is een veelzijdig WordPress thema met een minimalistisch, responsive one-page design dat zich moeiteloos aan alle schermformaten aanpast. Illdy is compatibel met de meest gebruikte WordPress plugins, zoals Contact Form 7, Gravity Forms, Yoast SEO, Jetpack en WooCommerce.

Meer info

#2. Shapely

parallax

Shapely is een modern WordPress thema met een kant-en-klare parallax sectie en tal van aanpassingsmogelijkheden. Het thema biedt volledige ondersteuning voor WooCommerce en kan dus gebruikt worden voor webshops, maar het biedt ook alles dat je nodig hebt voor een blog of portfolio site.

Meer info

#3. Activello

parallax

Ook Activello, dat gebouwd is op het Bootstrap framework, is volledig responsive en biedt eveneens ondersteuning voor WooCommerce. Het thema kan voor een breed scala aan websites gebruikt worden. Dankzij de full-screen slider op de homepagina kun je je belangrijkste content direct onder de aandacht brengen.

Meer info

#4. Ascendant

parallax

Ascendant is één van de meest veelzijdige gratis WordPress thema’s, uiteraard voorzien van een responsive design. Net als Activello heeft Ascendant een full-screen slider op de homepagina. Ook biedt dit thema volledige ondersteuning voor WooCommerce en Easy Digital Downloads. De ‘light’ versie van Ascendant is gratis, maar voor $59 is er een pro versie van het thema verkrijgbaar, met premium ondersteuning en nog meer features.

Meer info

#5. Radiate

parallax

De minimalistische look en feel van Radiate helpt om de focus op je content te leggen. Het thema is eenvoudig aan je wensen en behoeften aan te passen, en is compatibel met alle populaire WordPress plugins zoals Yoast SEO, Contact Form 7 en WooCommerce.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.