Google Typography plugin: wat is het en wat kan je ermee?

Google Typography plugin: wat is het en wat kan je ermee?

Typografie. Je kijkt er nu naar en het vormt één van de belangrijkste onderdelen van welke website dan ook – en vooral van WordPress websites. Daar veel WordPress websites ingericht zijn als blog, is het belangrijk om de lettertypes die je gebruikt goed in de gaten te houden en te optimaliseren voor je publiek. Het kunnen aanpassen van de lettertypes die je website gebruikt is dan ook een goede mate van flexibiliteit die je wilt hebben als WordPress administrator. Google Typography plugin geeft je precies die flexibiliteit, maar wat houdt de plugin exact in? We geven je alle info in een notendop.

Google Typography plugin

Gebruikmaken van Google Fonts

Feitelijk kan je met Google Typography in realtime de lettertypes op je website aanpassen naar het bestand van Google Fonts. Vanzelfsprekend wil je dan direct weten wat Google Fonts exact is. Google Fonts is een vrij bruikbare database van verschillende lettertypes, zo gek als je ze eigenlijk kunt bedenken. Deze lettertypes kun je vrij gebruiken voor je website, applicaties of andere toepassingen. Inmiddels bestaat Google Fonts uit meer dan 600 verschillende lettertypes die vrij beschikbaar zijn en in te zien zijn via de website van Google Fonts.

Google Typography plugin features

Zoals we eerder al stelden, kun je met de Google Typography plugin direct een font (lettertype) uit de Google Fonts database pakken en die toepassen op je eigen website zonder in je eigen code te moeten duiken. Door naar je ‘Appearance’ tab toe te gaan en vervolgens naar ‘Typography’ te kiezen, is het mogelijk om lettertypes toe te voegen of te wijzigen en die direct toe te wijzen aan een bestaande HTML of CSS selector die al in gebruik zijn op je website. Hiermee kun je dus direct eigenlijk het complete uiterlijk van je website wijzigen. Ben je iemand die graag vaak de lettertypes op zijn of haar website wijzigt? Dan is Google Typography plugin de perfecte keuze voor je WordPress installatie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.