10 AdSense alternatieven voor WordPress in 2020

10 AdSense alternatieven voor WordPress in 2020

Google AdSense is hét advertentienetwerk om geld te verdienen met je WordPress website. Maar het is zeker niet het enige! Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt; wij hebben de 10 beste AdSense alternatieven voor 2020 op een rijtje gezet.

10 AdSense alternatieven voor WordPress in 2020

#1. Media.net

De eerste op onze lijst van AdSense alternatieven is een van de grootste concurrenten van AdSense: Media.net. De implementatie is eenvoudig. Na het aanmelden hoef je alleen een kleine code snippet in je broncode te plakken, en de rest gaat vanzelf. Omdat Media.net een contextueel advertentienetwerk is, zijn de advertenties die op je site worden weergegeven altijd relevant aan je content. Dus stel dat je een website over katten hebt, dan krijgen je bezoekers kat-gerelateerde advertenties te zien.

#2. Amazon Native Shopping Ads

Wie wil er nu niet gebruik maken van de grootmacht die Amazon heet? Deze webshop wordt bezocht door meer dan 197 miljoen mensen uit de hele wereld. Je kunt dus gerust stellen dat ze wel het een en ander afweten van online advertenties. Amazon Native Shopping Ads bieden de bezoekers van je site direct toegang tot de miljoenen producten van de e-commerce gigant. Bovendien kunnen de advertenties zo worden ingesteld dat ze relevant zijn aan jouw content. Amazon biedt drie verschillende advertentietypes: Aanbevelingsadvertenties, zoekadvertenties en custom advertenties.

#3. Infolinks

Infolinks genereert inkomens voor meer dan 100.000 websites in 128 verschillende landen. Het platform werkt tevens samen met grote merknamen zoals Nike, Netflix en Virgin Airlines. Je kunt kiezen uit verschillende advertentietypes, die worden weergegeven aan de hand van een intelligent algoritme. Daardoor zijn de advertenties altijd zo relevant mogelijk.

#4. Propeller Ads

Als je bang bent dat er vervelende of spammy advertenties worden weergegeven, dan is Propeller Ads een goede keuze; al hun advertenties worden 24/7 gemodereerd. Dit zorgt ervoor dat er geen ongepaste content doorheen komt en er alleen nette, relevante advertenties worden getoond. De advertenties kunnen ook ad blocking software omzeilen. Dat is een beetje sneaky, maar het levert wel zo’n 20% meer omzet op.

#5. Revcontent

Revcontent specialiseert zich in ‘native editorial content’, wat betekent dat de weergegeven advertenties artikelen en blogs zijn, in plaats van advertenties voor producten of diensten. Zoals de naam al suggereert is het idee dat deze advertenties goed met je content mixen en veel natuurlijker ogen. Revcontent advertenties verstoren de gebruikerservaring aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld pop up advertenties. Hou er wel rekening mee dat Revcontent een minimale webverkeer-vereiste heeft van 50.000 bezoekers per maand. Dit is dus een van de AdSense alternatieven die minder geschikt is voor kleinere websites.

#6. Evadav

Evadav is een advertentienetwerk met verschillende advertentie units, inclusief video sliders, banners en native content. Hun specialiteit is echter push notificaties. Netflix maakt bijvoorbeeld vaak gebruik van push notificaties om gebruikers op de hoogte te brengen van nieuwe series of films waar ze geïnteresseerd in zouden kunnen zijn. Evadav verbind je met een globaal advertentienetwerk, waardoor je bezoekers uit de hele wereld kunt bereiken.

#7. Adsterra

Adsterra is een snelgroeiend advertentienetwerk dat zich specialiseert in zogeheten ‘popunder’ advertenties. Advertenties kunnen worden weergegeven op zowel desktop computers als mobiele apparaten. Ook hierbij hoef je je geen zorgen te maken over spammy advertenties; Adsterra beschikt over een speciaal detectiesysteem dat bescherming biedt tegen malware en ongepaste advertenties.

#8. PopAds

Ook PopAds is gespecialiseerd in ‘popunder’ advertenties. Waar dit advertentieplatform zich onderscheid is dat ze het mogelijk maken om dagelijkse uitbetalingen te ontvangen, mits je minimaal $5 per dag verdiend. Dat betekent dat je geen uitzonderlijk hoge bezoekersaantallen nodig hebt om aan de minimale uitbetalingslimiet te voldoen.

#9. PopCash

PopCash biedt popunder advertenties die één keer in de 24 uur worden getoond per individuele bezoeker.  Je zou misschien denken dat die beperkte weergave minder oplevert, maar daar staat een betere gebruikerservaring tegenover. Bovendien weet je zeker dat bezoekers niet constant advertenties te zien krijgen. PopCash heeft een relatief lage uitbetalingslimiet ($10) en je kunt zelf bepalen op welke manier je betaald wilt krijgen.

#10. ylliX

ylliX biedt popunder ads, layer ads, full page ads en meer; en ze draaien op zowel desktop als mobiel. Dit advertentienetwerk is ideaal voor mensen die liever vandaag dan morgen aan de slag gaan met adverteren. Je account wordt na registratie namelijk direct geactiveerd! Je krijgt toegang tot een ‘zelfbedieningsplatform’ waar je 100% controle hebt over het runnen van je advertentiecampagnes. Nog een voordeel van ylliX: ze bieden dagelijkse uitbetalingen met een bijzonder lage minimale uitbetalingsdrempel van slechts $1 (die van AdSense is $100!).

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.