Bouw veelzijdige layouts met de GenerateBlocks plugin

Bouw veelzijdige layouts met de GenerateBlocks plugin

Toen Gutenberg in beeld kwam, stelden veel WordPress gebruikers zich dezelfde vraag: “Is Gutenberg het begin of het einde voor page builder plugins?” GenerateBlocks zou hier wellicht een antwoord op kunnen geven. Deze gratis plugin neemt alle elementen die page builders zo aantrekkelijk maken, en zet deze om in een handjevol blokken. Dit moet het bouwen van complexe layouts in WordPress simplificeren en de behoefte aan ‘zware’ page builder oplossingen elimineren. De GenerateBlocks plugin werd ontwikkeld door Tom Usborne, die hem in de eerste instantie speciaal voor zijn populaire GeneratePress thema bouwde. De plugin werkt echter ook prima met andere WordPress thema’s.

Hoe werkt de GenerateBlocks plugin?

In totaal voegt de plugin vier blokken aan de editor toe:

  • Container
  • Grid
  • Headline
  • Buttons

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze vier blokken kunnen moeiteloos meerdere andere blokken vervangen. In plaats van dat je een hele verzameling van tientallen enkele blokken moet aanmaken, heb je met GenerateBlocks dus slechts vier blokken nodig. Wat deze vier blokken zo flexibel maakt, zijn de talloze blok-opties. Elk blok beschikt over meerdere opties op het gebied van typografie, spatiering, kleuren, achtergronden, iconen en (afhankelijk van om welk blok het gaat) geavanceerde mogelijkheden.

De plugin biedt ook opties op basis van desktop, tablet en mobiele modus. Zo kun je gemakkelijk wijzigingen aanbrengen op basis van het schermformaat van de website bezoeker.

Deze video geeft een goed beeld van hoe de GenerateBlocks plugin precies werkt.

Tot slot

De GenerateBlocks plugin creëert veel vrijheid en flexibiliteit in het bouwen van je layouts. Zou deze plugin de ondergang van page builders kunnen zijn? Waarschijnlijk niet. Maar zou het me niet verbazen als GenerateBlocks een aardig aantal achterblijvers helpt om de overstap te maken van de Klassieke editor naar de Gutenberg editor.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.