Facebook feed toevoegen aan je WordPress website

Facebook feed toevoegen aan je WordPress website

Er zijn tal van plugins die automatisch WordPress berichten op Facebook publiceren mogelijk maken. Maar er zijn situaties waarin er simpelweg geen WordPress berichten zijn om op Facebook te zetten. Zo heb ik een cliënt waarvoor ik hun WordPress site beheer; niet bijzonder actief op de website maar juist wel erg op Facebook. Vanwege de aard van de organisatie bloggen ze zelf nauwelijks, maar delen ze wel vaak links naar interessante artikelen van andere sites. Bij dit soort organisaties, waarbij de meeste activiteit op de Facebook pagina plaatsvindt, is een Facebook feed toevoegen aan de WordPress website een goed idee. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat kunt doen! 

Een Facebook feed toevoegen aan je WordPress website

Voor dit tutorial maken we gebruik van Smash Balloon Social Post Feed. Er is een Pro versie beschikbaar, maar voor een simpele Facebook toevoegen aan je WordPress website heb je voldoende aan de gratis versie van de plugin. Hou er wel rekening mee dat je met de gratis versie alleen teksten en links van Facebook berichten op je site kunt weergeven. Wil je ook foto’s en video’s laten zien, dan heb je wel de Pro versie nodig.

Stap 1

Installeer en activeer de Smash Balloon Social Post Feed plugin.

Stap 2

Zoek de plugin in het overzicht van geïnstalleerde plugins en klik op Settings.

Stap 3

Klik op Add new.

Stap 4

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je de gratis versie van de plugin gebruikt en alleen teksten en linkjes wilt weergeven in de feed. Klik op Next.

Stap 5

Klik op Add new. Op de volgende pagina klik je op de blauwe Connect knop.

Stap 6

In het venster dat verschijnt meldt je je aan bij Facebook. Je krijgt dan een lijst te zien met alle Facebook pagina’s die onder je account vallen. Selecteer de Facebook pagina waarvan je de feed op je site wilt weergeven. Smash Balloon wordt nu aan de betreffende account gekoppeld.

Stap 7 

Je wordt nu weer teruggestuurd naar je WordPress dashboard. Hier moet je nogmaals bevestigen dat je de betreffende Facebook pagina wilt gebruiken. Controleer of het correct is en klik dan op Add. 

Stap 8

Nu kun je je feed gaan customizen. Met de gratis versie van de plugin heb je slechts één feed type, maar je kunt wel de feed layout, kleuren en andere zaken aanpassen.

Stap 9

Ben je klaar met aanpassen, dan klik je rechtsboven op de Embed knop. Er wordt dan een shortcode gegenereerd die je kunt kopiëren en vervolgens in een widget, bericht op pagina kunt plakken.

Tot slot

Bekijk je WordPress website aan de front-end om te zien hoe je nieuwe Facebook feed eruit ziet! 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.