Themeforest thema’s updaten met de Envato WordPress Toolkit

Themeforest thema’s updaten met de Envato WordPress Toolkit

Maak jij gebruik van een premium WordPress thema dat je hebt aangeschaft via Themeforest? Dan weet je dat hoewel het fantastische thema’s zijn die veel voordelen bieden, het updaten altijd wat omslachtig is. Als je een mailtje krijgt dat er een update voor een van je premium thema’s beschikbaar is, moet je eerst inloggen op je Envato account, waarna je de update moet downloaden en installeren. Maar er is een makkelijkere oplossing! De Envato Market WordPress plugin maakt het mogelijk om gewoon vanuit je WordPress dashboard je Themeforest aankopen te bekijken en te selecteren op welke manier je updates wilt ontvangen. Hieronder leggen we uit hoe je deze toolkit plugin kunt installeren en gebruiken.

Themeforest thema’s updaten met de Envato WordPress Toolkit

#1. De plugin downloaden

In tegenstelling tot de meeste andere gratis WordPress plugins, is de toolkit niet beschikbaar via het WordPress Plugin Directory. Daarvoor kun je terecht op deze Envato pagina. Je kunt ook naar deze GitHub pagina toe. Daar klik je aan de rechterzijde van de pagina op ‘Download ZIP’. Nadat je de plugin hebt gedownload, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen.

#2. Een API key genereren

Om je WordPress website met je Themeforest account te verbinden, moet je een API key genereren. Dit kan door in te loggen op je Themeforest account. Op je dashboard klik je op My Settings; in het API Keys venster kun je dan een gratis API key genereren.

#3. Installeer de Envato WordPress Toolkit plugin

Ga terug naar je WordPress dashboard en installeer en activeer de toolkit plugin. Er zal een nieuw menu item genaamd Envato Toolkit in de admin zijbalk verschijnen. Als je daarop klikt, kun je je Themeforest gebruikersnaam en API key invoeren. Vervolgens klik je op Save Settings. Na het verversen van de pagina zullen al je Themeforest aankopen op deze pagina worden weergegeven.

#4. Thema updates instellen

Van nu af aan zal de plugin je een seintje geven als er voor een van jouw Themeforest thema’s een update beschikbaar is. Wil je dat je thema’s automatische geüpdatet worden? Klik dan achter elk thema op Install automatically.

Naast het beheren van je thema updates biedt de Envato WordPress Toolkit ook de mogelijkheid om gekochte thema’s te installeren die je nog niet geüpload hebt, thema’s die je niet gebruikt te verwijderen of thema backups te maken.  

Tot slot

Of je nu automatisch of handmatig je thema’s wilt updaten, zolang je een child thema gebruikt zouden updates geen invloed moeten hebben op de aanpassingen die je aan je thema hebt gedaan. Mocht je niet weten wat een child thema is, lees dan Wat is een child thema en waarom zou je er een gebruiken?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.