Emoji Toolbar plugin voor WordPress

Emoji Toolbar plugin voor WordPress

WordPress gebruikers die geregeld gebruik maakten van emoji waren erg teleurgesteld toen Nick Hamze vorig jaar zijn Emoji Conbini plugin van WordPress.org afhaalde. De plugin was namelijk ideaal voor als je snel een smiley of andere emoticon wilde toevoegen. Andere emoji plugins waren niet gratis of werkten niet (goed) met de blok editor. En veel emoji plugins die heel veel potentie hadden, zoals Emoji Autocomplete Gutenberg, zijn niet meer getest met de 3 meest recente WordPress versies – wat compatibiliteitsproblemen kan opleveren. Maar eerder deze week is er een eindelijk een degelijk alternatief gelanceerd: de Emoji Toolbar plugin. 

Over de Emoji Toolbar plugin

Emoji Toolbar is een hele simpele plugin die integreert met de WordPress Rich Text gereedschapsbalk, wat gebruikers in staat stelt om gewoon binnen de editor emoji aan hun teksten toe te voegen. De plugin maakt gebruik van de Emoji Mart bibliotheek, die op het moment zo’n beetje de standaard is geworden voor emoji pickers. De werking is grotendeels vergelijkbaar met Emoji Conbini; maar waar de laatstgenoemde de keuzeknop direct aan de gereedschapsbalk toevoegde, voegt Emoji Toolbar hem toe aan het “meer” dropdown-menu. Dat maakt de emoji iets lastiger te vinden als je niet weet waar je moet zoeken, maar afgezien daarvan is de plugin zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer je je cursor in een Rich Text veld hebt (zoals in de Paragraaf, Kop en Lijst blokken) verschijnt de Emoji Toolbar in de gereedschapsbalk van het betreffende blok. Zodra je erop klikt, opent er een popup waar je dan emoji kunt uitkiezen. Eén keer klikken en je emoji staat in de tekst.

Emoji output

Het punt waar Emoji Toolbar zich onderscheidt ten opzichte van Emoji Conbini en andere emoji plugins voor WordPress, is de manier waarop de output wordt geformatteerd. Andere plugins plaatsen een <img> tag in de content, wat niet echt een toekomstbestendige methode is en de plugin ook niet compatibel maakt met andere bibliotheken. Emoji Toolbar daarentegen, voegt de daadwerkelijke emoji aan de content toe. Al met al is deze nieuwe emoji plugin een solide en gebruiksvriendelijke oplossing voor WordPress gebruikers die aan alleen woorden niet genoeg hebben.

Over emoji gesproken… Wist je dat WordPress sinds versie 5.8 ook ondersteuning biedt voor de nieuwe Twemoji versie?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.