Elementor 3.0 is nu beschikbaar

Elementor 3.0 is nu beschikbaar

Vorige week werd Elementor 3.0 uitgerold. Dit is de eerste grote update van de plugin in ruim twee jaar tijd en tevens een van de grootste upgrades die Elementor ooit heeft gehad. De nieuwe versie richt zich op een design systeem, een nieuwe thema bouwer en performance verbeteringen.

Het nieuwe design systeem

Het nieuwe design systeem van Elementor bevat:

  • Een nieuw Instellingen paneel (met website identiteit, lightbox instellingen, thema stijlen, enzovoorts);
  • Global Colors;
  • Global Fonts.

Het design systeem maakt duidelijk dat Elementor eigenlijk geen rekening houdt met Gutenberg, maar haar eigen weg kiest en zelf zoekt naar de beste gebruikerservaring op het gebied van full site editing.

De nieuwe thema bouwer

De nieuwe thema bouwer in Elementor 3.0 biedt je de mogelijkheid om op een visuele en intuïtieve manier je volledige site vanaf één plek te beheren. De thema bouwer is een React-gebaseerde applicatie die een overzicht biedt van de website, inclusief alle individuele onderdelen zoals de header, footer, pagina template, berichten template, enzovoorts. Je kunt in één oogopslag zien welke onderdelen actief zijn en welke niet, en welke templates op welke onderdelen van toepassing zijn. Ook heb je directe toegang tot content om deze te veranderen, te updaten en aan te vullen.

Deze video biedt een mooi overzicht van de nieuwe thema bouwer van Elementor.

Performance verbeteringen

Er zijn grote verbeteringen gemaakt op het gebied van performance, wat de belasting van servers vermindert, zorgt voor een kortere time to first byte, en uiteindelijk snellere laadtijden voor de bezoekers van je website. De kortere laadtijden zijn gerealiseerd door onder andere het reduceren van DOM elementen en het verbeteren van server side rendering processen.

Meer weten over Elementor 3.0?

Wil je de update direct installeren, zorg dan dat je de core versie van Elementor updatet alvorens te upgraden naar Pro 3.0. Voor meer informatie over alle verbeteringen en nieuwe features in Elementor 3.0 kun je terecht op de 3.0 FAQ pagina.

Lees ook: 7% van alle WordPress sites gebouwd met Elementor

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.