Een plakkende Widget toevoegen aan je WordPress website (Q2W3 Fixed Widget)

Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) is een plugin waarmee je ervoor kunt zorgen dat een widget blijft “plakken” in de sidebar wanneer een bezoeker van je website naar beneden scrolt. Met andere woorden: de widget blijft dus te allen tijde zichtbaar voor je website-bezoekers in de sidebar. De bezoekers zullen hierdoor nooit een lege sidebar te zien krijgen wanneer ze naar beneden scrollen en dus altijd iets te zien hebben na het lezen van je artikel of blogpost.

Q2w3 fixed widget for wordpress

Je kan alle widgets in je sidebar selecteren voor deze plugin of alleen de laatste widgets. Je moet er alleen rekening mee houden dat wanneer je alleen de bovenste widgets selecteert deze de onderliggende widgets in de sidebar zullen overlappen wanneer een bezoeker naar beneden scrolt. De plugin Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) zorgt immers voor dat de geselecteerde widgets altijd zichtbaar blijven.

Er zijn meerdere voordelen van de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) te noemen,
waaronder o.a.:

  • Bij websites waar vrij lange artikelen worden gepubliceerd is het over het algemeen het geval dat aan het einde van het lezen van het artikel de bezoeker geen sidebar meer ziet. Met de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin heb je nu de controle om zelf te bepalen wat de bezoekers van je website naast je artikelen zien, zelfs als het een heel lang artikel is.
  • De plugin Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) stelt een website-beheerder in staat om de bezoeker de mogelijkheid te bieden te allen tijde verder te klikken naar een ander deel van de website. Bezoekers worden op deze manier gestimuleerd om langer op de website te blijven i.p.v. weg te klikken.
  • Ook kun je ervoor zorgen met de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin dat bezoekers van je website altijd een bepaalde advertentie zien tijdens het lezen van bijvoorbeeld een artikel. Tevens is het uiterst geschikt om te zorgen dat bezoekers een mogelijkheid hebben om zich in te schrijven voor je mailinglijst of nieuwbrief.
  • Tevens is bij de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin in te stellen of de functie wel of niet werkt op een smartphone of tablet. Verder is de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin uiterst eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is een vinkje aan te vinken en het werkt!

Er zijn wel een aantal eisen waaraan moet worden voldaan wil de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin goed functioneren. De ontwikkelaars geven namelijk zelf aan dat de Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) plugin niet bij alle themes werkt. Zo moeten alle widgets een unieke ID hebben, mogen er geen JavaScript fouten zijn (veroorzaakt door andere plugins of scripts) en moet er minimaal gebruik gemaakt worden van jQuery 1.7 (aanbevolen wordt echter jQuery 1.8.3 of later).

Een uiterst handige plugin zowel voor beginners als voor ervaren WordPress-gebruikers!

Geef een reactie