De meest gedownloade WordPress plugins van de afgelopen maand

Savvii Managed WordPress Hosting heeft de afgelopen vier weken de plugin repository op WordPress.org geanalyseerd om er achter te komen welke WordPress plugins het meest populair zijn, en welke plugins de beste waardering hebben.

De meest gedownloade WordPress plugins

De top 10 van 8 oktober 2015 ziet er als volgt uit:

1 Akismet
2 Jetpack by WordPress.com
3 Yoast SEO
4 Wordfence Security
5 WooCommerce – excelling eCommerce
6 All in One SEO Pack
7 TinyMCE Advanced
8 WP Super Cache
9 WordPress Importer
10 NextGEN Gallery

Savvii heeft tevens de top 40 van de meest gedownloade plugins van de afgelopen maand geanalyseerd. Hieruit bleek dat de meeste plugins uit de top 40 als doel hebben de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de WordPress backend te verbeteren.

Wat echter nog het meest opviel, was dat maar liefst 20% van de plugins uit de top 40 is gericht op het verbeteren van de beveiliging, het tegengaan van spam en het maken van backups. Dit wijst erop dat de meeste WordPress gebruikers het platform niet als erg veilig beschouwen. Volgens Savvii zelf is er vrij weinig te vrezen zolang de plugins maar regelmatig geüpdate worden. Gelukkig is er voor 80% van de top plugins in de afgelopen maand een update uitgebracht.

Wat betreft support voor de plugins; van de top 40 plugins is 44% opgelost via WordPress.org. De rest van de support aanvragen wordt dus blijkbaar via andere kanalen afgehandeld. Er zijn wel een aantal plugin ontwikkelaars die helemaal geen aanvragen behandelen, tenzij je de premium versie van de plugin hebt.

Geef een reactie