De beste website fonts van 2015

De beste website fonts van 2015

Het is nog maar net 2016 en dus tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. In dit bericht behandelen wij de vijf beste website fonts van het afgelopen jaar!

1. Tungsten Font

tungsten website fonts

Het gewaagde Tungsten font is een sportief, strak en compact font dat krachtig genoeg is om een duidelijke boodschap naar je bezoekers over te brengen. Tungsten is ontworpen op basis van een platte sans serif font structuur en is bij uitstek geschikt voor posters. Dankzij de uiterst gecondenseerde eigenschappen en de drie verschillende diktes is Tungsten een font dat volop mogelijkheden biedt.

Download Tungsten Family Fonts

2. Labyrinthus Font

labyrintus font website

Labyrinthus is in 2011 ontworpen door de Italiaanse ontwerper Antonia Cerri. Het is een decoratief font, dat een stijlvolle en bijzondere touch geeft aan je werk. Labyrinthus is bij uitstek geschikt voor het maken van logo’s en huisstijlen, en werkt zeer goed in combinatie met 3D composities en vector graphics.

Download Labyrinthus Font

3. Calluna Font

Calluna website fonts

Calluna staat bekend om haar nette, gracieuze en moderne uitstraling. Het is in feite een bijproduct van Museo en Jos Buivenga’s font familie, maar heeft een heel eigen persoonlijkheid. De structuur van het font is gebouwd op een slab-serif stijl (gekenmerkt door dikke, blokvormige serifs), wat het een aantrekkelijke en modieuze look geeft. Calluna werkt uitstekend bij zowel grote en kleine prints.

Download Calluna Font

4. Pluto Font

pluto website fonts

Pluto is één van de meest stijlvolle en veelzijdige fonts van 2015. Het is in feite een set van 32 fonts. De structuur is gebaseerd op een Open-Type format met een uitgebreide tekenondersteuning die compatible is met westerse, oosterse en centraal-Europese talen. Naast grote weergaven is Pluto dankzij de x-height eigenschappen ook erg geschikt voor kleinere grafische werken.

Download Pluto Font

5. Greyton Script Font

Greyton webiste fonts

Het laatste font uit onze lijst met de beste fonts van 2015 is het Greyton Script font, dat is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse ontwerper Gerhard Schwekendiek. Dit True-Type font is een klassiek voorbeeld van stijl en aantrekkelijkheid, en leent zich erg goed voor scriptwerk.

Download Greyton Script Font

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.