De 5 beste review en rating plugins voor WordPress

De 5 beste review en rating plugins voor WordPress

Gebruikers zoeken steeds vaker naar onbevooroordeelde product reviews en ratings voor ze een aankoop op het internet doen. Het implementeren van een review- en/of rating systeem in je WordPress site is dan ook geen overbodige luxe als je een succesvolle webshop wilt hebben. Hieronder hebben we de 5 beste review en rating plugins voor WordPress op een rijtje gezet!
De 5 beste review en rating plugins voor WordPress

Taqyeem WordPress Review Plugin ($17)

Taqyeem - WordPress Review Plugin

Met Taqyeem creëer je de meest stijlvolle review boxen! Deze plugin wordt geleverd met tal van aanpassingsopties, waaronder ook een oneindig aantal kleuren en meer dan 500 Google fonts. Hierdoor heb je de complete controle over hoe je review box eruit komt te zien. Je kunt een review toevoegen aan elke post, pagina of custom post type, dus de plugin is ook ideaal voor het laten beoordelen van eCommerce producten. De ontwikkelaars hebben tevens twee premium extensies voor Taqyeem gemaakt: de Taqyeem Predefined Criteria extensie, waarmee je de review criteria voor elke categorie kunt preconfigureren, en de Taqyeem Buttons extensie, waarmee je knoppen kunt toevoegen aan je review box.

WP Product Review (Freemium)

WP Product Review

De WP Product Review plugin is gratis, maar als je geld wilt verdienen met je reviews, is het zeker aan te raden om (één van) de vier premium extensies aan te schaffen. De WPPR Custom Icon extensie ($15) biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit 13 custom rating icoontjes. Met de WPPR Single Review Shortcode extensie ($20) kun je op elke willekeurige plek op je website een review box toevoegen door middel van een simpele shortcode. Met de WPPR Easy Preloader extensie ($20) kun je delen van je bestaande reviews hergebruiken, en met de WPPR Comparison Table extensie ($35) kun je stijlvolle vergelijkingstabellen bouwen, inclusief samenvattingen van al je individuele reviews. Wil je alle vier de extensies hebben, dan kun je het beste de Pro versie aanschaffen; zo bespaar je nog geld ook.  

WP Review Pro ($39)

WP Review Pro

WP Review Pro is een stijlvolle, lichtgewicht maar krachtige review plugin met volop aanpassingsmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan vier verschillende rating systemen (cirkels, sterren, punten en percentages), custom afmetingen en een onbeperkt aantal kleuren. De plugin ondersteund ook opvallende CSS animaties en de mogelijkheid om, met behulp van shortcodes, de reviews in je content weer te geven. Je kunt ook een rating systeem aan je comments sectie toevoegen. Ben je nog niet overtuigd? Er is ook een Lite versie van de plugin verkrijgbaar, waarmee je de functies van de plugin gratis kunt uitproberen.

Reviewer WordPress Plugin ($25)

Reviewer WordPress Plugin

Met de Reviewer WordPress Plugin van CodeCanyon kun je review boxen en vergelijkingstabellen aan je WordPress site toevoegen. De plugin bevat negen review templates, die helemaal customizable zijn. Elke review box bevat een afbeelding, algemene rating, een onbeperkt aantal criteria, en een korte lijst met voor- en nadelen. Met de vergelijkingstabellen kun je gerelateerde producten netjes in een overzicht zetten, zodat bezoekers direct het product van hun voorkeur kunnen identificeren. De Reviewer WordPress Plugin biedt tevens ondersteuning voor een handige review widget.

WP Reviews ($69)

WP Reviews review plugin voor wordpress

De WP Reviews plugin mag dan de meest prijzige plugin uit onze selectie zijn, maar hij bevat werkelijk alles wat je ook maar zou kunnen wensen van een rating en review plugin: een productafbeelding, prijs, editor/gebruikers ratings, review criteria, review samenvattingen en review details. Daarbij is het samenstellen van je review box relatief simpel, en heeft de plugin volop shortcodes en widget-functionaliteiten. Bovendien heeft de WP Reviews plugin een 100% responsive design. Deze plugin is de full package!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.