De 4 beste gratis slider plugins voor WordPress

Iedereen die ooit een WordPress website heeft opgezet weet hoe moeilijk het kan zijn om de juiste slider voor je eigen website te vinden. Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden, zetten we in dit artikel de 4 beste, gratis slider plugins voor WordPress op een rijtje.

Meta Slider

Meta Slider is eigenlijk de meest populaire Slider voor WordPress, waarbij er bijna half miljoen keer is besloten om de plugin te downloaden. Het geeft je onder andere jQuery sliders, Nivo Sliders, Coin Sliders en Responsive slides that will adjust to the device of the visitor. Het aanmaken van nieuwe sliders is hierbij heel simpel: je hoeft alleen maar een afbeelding toe te voegen. Vervolgens plaats je de shortcode in je post of pagina.

Download de Meta Slider plugin hier.

Meta Slider voor WordPress

Easing Slider Lite

Met Easing Slider Lite benoemen we de nummer 2 van de slider plugins. Tot nu toe is de plugin meer dan 400.000 keer gedownload. De plugin is zeer simpel en zorgt ervoor dat je onder andere de maten en de duur van je sliders eenvoudig kan aanpassen. Door middel van een shortcode voeg je de slider toe aan je pagina of post.

Download de Easing Slider Lite plugin hier.

Easing Slider Lite WordPress

Smooth Slider

Smooth Slider is een zeer veelzijdige slider plugin en behoort met 350.000 downloads tot de wat populairdere slider plugins. De plugin heeft een responsive design en kent zes verschillende effecten voor je sliders. Door middel van een shortcode voeg je de slider toe aan je pagina of post.

Download de Smooth Slider plugin hier.

Smooth Slider WordPress

WOW Slider

Met WOW Slider hebben we een outsider binnen de slider plugins te pakken. De plugin is niet ‘easy click and go’: je dient aanvullende software te downloaden om een slideshow aan te maken (namelijk de WOWSlider Wizard). Je kunt vervolgens elke slideshow uploaden naar de plugin, en vervolgens kun je met shortcode je slider invoegen in een pagina of post.

Download de WOW Slider plugin hier.

WOW Slider WordPress

 

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.