Davis Blocks: het Davis thema met FSE ondersteuning

Davis Blocks: het Davis thema met FSE ondersteuning

Anders Norén was een van de eerste thema ontwikkelaars die Gutenberg compatibiliteit realiseerde voor zijn thema’s. Hij was ook een van de eersten die thema’s speciaal voor de blok editor begon te bouwen, zoals het in 2019 gelanceerde Chaplin. Nu heeft hij ook zijn populaire Davis thema aangepakt om Full-Site Editing (FSE) ondersteuning te bieden. Het resultaat: Davis Blocks.

Davis Blocks

Norén heeft het nieuwe thema, dat Davis Blocks heet, zo licht mogelijk gebouwd. Tegelijkertijd heeft het precies hetzelfde design als zijn voorganger. De geüpdatet versie bevat geen JavaScript en neemt slechts 248k in beslag. Een zeer lichtgewicht thema dus! Het belangrijkste is natuurlijk dat het gebruikt kan worden in combinatie met de Site Editor. Volgens Norén is het idee van blok thema’s dat ze uiteindelijk helemaal geen custom CSS meer hoeven te bevatten.

“Een basisthema, zonder custom blokstijlen, zou het moeten redden met alleen het gebruik van theme.json. De core is er nog niet – er zijn nog een aantal blokproblemen, zoals uitlijning en stijlen – maar het komt in de buurt.”

Hoewel Norén zijn vernieuwde versie van het Davis thema beschouwd als een klassiek blokthema met een focus op typografie en long-form artikelen, kan het dankzij de FSE ondersteuning in elk denkbaar type thema worden veranderd.

Benieuwd naar Davis Blocks?

De FSE versie van het Davis thema is gratis te downloaden via het Themes Directory op WordPress.org. Je kunt het ook direct vanuit je WordPress dashboard installeren door naar Weergave > Thema’s te navigeren en daar op Nieuwe toevoegen te klikken. Het nieuwe blokthema van Norén brengt het totale aantal blokthema’s in het Themes Directory op 91.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.