Font Awesome lanceert nieuwe COVID-19 awareness iconen

Font Awesome lanceert nieuwe COVID-19 awareness iconen

Afgelopen maandag lanceerde het Font Awesome team een nieuwe set COVID-19 awareness iconen. Deze ‘solid’ iconen, beschikbaar in de Font Awesome 5.13 update, zijn allemaal gratis en open source.

Verzoek

Het verzoek voor COVID-19 gerelateerde iconen werd ongeveer twee weken geleden op het Font Awesome GitHub repository ingediend. Het designteam is direct aan de slag gegaan met ontwerpen. En ze zijn nog bezig; er staan nog extra icoon tickets open voor onder andere vloeibare zeep en een stuk zeep.

“Op basis van aanbevelingen van de World Health Organization en anderen, vind je symbolen voor het communiceren van een goede hygiëne en social distancing,” schreef Icon Design Lead Jory Raphael. “Hoewel wij niet aan de frontlinie kunnen staan zoals de moedige medische professionals over de hele wereld, hopen we dat deze iconen bijdragen aan het communiceren van de belangrijkste dingen die mensen kunnen doen om zichzelf en hun gemeenschap te beschermen.”

De nieuwe COVID-19 awareness iconen zijn bijzonder handig voor website eigenaren, ontwerpers en ontwikkelaars die websites en apps bouwen met content die gerelateerd is aan COVID-19. De iconen kunnen context aan de content geven of de aandacht trekken naar specifieke onderdelen.

Ook toiletpapier iconen

Het doel van deze nieuwe iconen is om websites en apps te helpen het bewustzijn omtrent de globale pandemie te vergroten. De set bestaat uit 47 nieuwe iconen, variërend van medische hulpmiddelen tot hygiënische gewoontes zoals handen wassen. Andere iconen symboliseren virussen en social distancing. Er zijn zelfs een aantal toiletpapier iconen toegevoegd! Die zijn blijkbaar heel belangrijk in de hedendaagse hamsterpraktijken.

Interesse?

Gebruikers van de Font Awesome WordPress plugin hebben als het goed is meteen toegang tot de nieuwe iconen. De Font Awesome iconen zijn ook te downloaden als individuele SVG bestanden. Er zijn overigens ook Regular, Light en Duotone versies van de iconen gemaakt, maar deze zijn onderdeel van een premium pakket.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.